Παραιτήθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Ααρών Χαλίβα παραιτήθηκε και θα εγκαταλείψει τη θέση του μόλις οριστεί ο διάδοχός του, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σε μια επιστολή που ανακοίνωνε την αποχώρησή του, ο Χαλίβα είπε, «το τμήμα πληροφοριών δεν ανταποκρίθηκε στο καθήκον που μας ανατέθηκε. Καθ' όλη τη διάρκεια των καθηκόντων μου, ήξερα ότι μαζί με την εξουσία φέρουν και βαριές ευθύνες». Ζήτησε τη σύσταση μιας κρατικής ανακριτικής επιτροπής, «που θα μπορεί να διερευνήσει και να ανακαλύψει με ενδελεχή, σε βάθος, ολοκληρωμένο και ακριβή τρόπο όλους τους παράγοντες και τις συνθήκες που οδήγησαν στα δύσκολα γεγονότα», αναφέρει η Haaretz.

Ο Χαλίβα είχε δηλώσει πέρυσι πως αποδέχεται την ευθύνη για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες επέτρεψαν την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Ο Χαλίβα εμπλέκεται επίσης επί του παρόντος στις εσωτερικές έρευνες του στρατού σχετικά με τις αποτυχίες του πριν από τη σφαγή της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα των ερευνών πρόκειται να παρουσιαστούν στον αρχηγό του επιτελείου του IDF, Αντιστράτηγο Χέρτσι Χαλέβι μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αναφέρουν οι Times of Israel.

Είναι το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος που παραιτήθηκε λόγω των αποτυχιών γύρω από την επίθεση της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο αρχηγός του στρατού αποδέχθηκε την παραίτηση του Χαλίβα και τον ευχαρίστησε για την υπηρεσία του. Η κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει τη βάση για περισσότερα από τα ανώτερα στελέχη ασφαλείας του Ισραήλ να αποδεχθούν την ευθύνη που δεν απέτρεψαν την επίθεση και να παραιτηθούν, αναφέρει το Al Jazeera.

Πηγή: cnn

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»