Η πρωθυπουργός της Δανίας, έδωσε στη δημοσιότητα προσβολές και απειλές που δέχεται σε social media

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μηνύματα μίσους και προσβολές που δέχεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανοίγοντας τη συζήτηση για τη συμπεριφορά πολιτών στο διαδίκτυο.

Ο επιθετικός τόνος στα social media δεν είναι κάτι νέο, έγραψε σήμερα στο Instagram η 46χρονη πρωθυπουργός, μιλώντας για το περιεχόμενο μηνυμάτων που δέχεται: «Παρενόχληση, σεξισμό, κακοποίηση, μίσος και απειλές».

«Δυστυχώς, αυτό είναι μέρος της καθημερινότητας για πολλούς», τόνισε, σημειώνοντας ότι αυτό το φαινόμενο είναι κάτι που την ανησυχεί έντονα.

Η Φρεντέρικσεν μίλησε για νέους ανθρώπους που συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές καστινγκ και δέχονται μηνύματα ρατσιστικά και μίσους, για δημοσιογράφους, ερευνητές, δημόσιους υπαλλήλους, αθλητές και πολιτικούς, που δέχονται και αυτοί διαδικτυακές απειλές.

Η ίδια, όπως είπε, έχει λάβει πρόσφατα πολλά μηνύματα μίσους και απειλές, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν είχε ξαναβιώσει.

«Ως επικεφαλής της κυβέρνησης, φυσικά χρειάζετε να έχεις ένα υψηλό επίπεδο ανοχής, αλλά υπάρχουν σχόλια με τόσο βίαιο περιεχόμενο που κανείς δεν πρέπει να τα ανέχεται», είπε.

Έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα από τα σχόλια που έχει λάβει, προτείνοντας ότι ίσως άλλοι να βρουν το θάρρος να κάνουν το ίδιο, ώστε οι Δανοί να συζητήσουν ανοιχτά για το ύφος και τους τρόπους διαλόγου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ