Εγκαινιάστηκε Σταθμός Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας στην κοινότητα Φοινιού

Τον δεύτερο Σταθμό Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας σε κοινότητες της υπαίθρου της επαρχίας Λεμεσού εγκαινίασε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών, στην κοινότητα Φοινιού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, τα εγκαίνια τέλεσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Ελίκκος Ηλία. Σημειώνεται ότι ο πρώτος Σταθμός Ανταπόκρισης της Πολιτικής Άμυνας λειτουργεί στην Κυπερούντα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Σταθμός στην Κοινότητα Φοινιού στελεχώνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές, μόνιμους κάτοικους της κοινότητας, οι οποίοι θα μπορούν να ανταποκριθούν και να μεταβούν άμεσα στον χώρο του επεισοδίου με πυροσβεστικό όχημα της Πολιτικής Άμυνας. Σημειώνεται ότι οι εθελοντές εκπαιδεύονται όχι μόνο στην πυρόσβεση, αλλά και σε ανταπόκριση για σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, όπως επίσης και στην αναζήτηση ελλειπόντων προσώπων.

Η δημιουργία του Σταθμού κρίθηκε απαραίτητη, εξηγεί το Υπουργείο, λόγω της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, και λόγω της ανάγκης για έγκαιρη ανταπόκριση. Προστίθεται πως η ενεργή συμμετοχή των τοπικών αρχών στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν καθοριστικός παράγοντας στην αποτελεσματική διαχείρισή τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ιεράρχησε ψηλά στις προτεραιότητές της την ολιστική αναδιοργάνωση της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας και τη μετεξέλιξή της σε Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας», σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «σκοπός του εγχειρήματος είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, μέσα από τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Δειτε Επισης

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»