Εγκαινιάστηκε Σταθμός Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας στην κοινότητα Φοινιού

Τον δεύτερο Σταθμό Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας σε κοινότητες της υπαίθρου της επαρχίας Λεμεσού εγκαινίασε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών, στην κοινότητα Φοινιού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, τα εγκαίνια τέλεσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Ελίκκος Ηλία. Σημειώνεται ότι ο πρώτος Σταθμός Ανταπόκρισης της Πολιτικής Άμυνας λειτουργεί στην Κυπερούντα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Σταθμός στην Κοινότητα Φοινιού στελεχώνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές, μόνιμους κάτοικους της κοινότητας, οι οποίοι θα μπορούν να ανταποκριθούν και να μεταβούν άμεσα στον χώρο του επεισοδίου με πυροσβεστικό όχημα της Πολιτικής Άμυνας. Σημειώνεται ότι οι εθελοντές εκπαιδεύονται όχι μόνο στην πυρόσβεση, αλλά και σε ανταπόκριση για σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, όπως επίσης και στην αναζήτηση ελλειπόντων προσώπων.

Η δημιουργία του Σταθμού κρίθηκε απαραίτητη, εξηγεί το Υπουργείο, λόγω της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, και λόγω της ανάγκης για έγκαιρη ανταπόκριση. Προστίθεται πως η ενεργή συμμετοχή των τοπικών αρχών στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν καθοριστικός παράγοντας στην αποτελεσματική διαχείρισή τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ιεράρχησε ψηλά στις προτεραιότητές της την ολιστική αναδιοργάνωση της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας και τη μετεξέλιξή της σε Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας», σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «σκοπός του εγχειρήματος είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, μέσα από τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)
«Μάνα και γιοι, η μοίρα τους ένωσε στη ζωή και την αιωνιότητα»-Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις ήρωες της εισβολής
Καταδικάζει τον τρόπο αντιμετώπισης και παράδοσης σορών ομήρων από Χαμάς το ΥΠΕΞ της Κύπρου
Στη Γερμανία ηπατολόγος από Κύπρο για εκπαίδευση
Πορτοκαλί προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, φθάνουν μέχρι και στους μείον έντεκα
Απάντηση Μιχαηλίδου για τις εκδρομές μαθητών στα κατεχόμενα-Ζητά παύση της το ΕΛΑΜ
Ο πατέρας του Κυπριανού για το θάνατο του παιδιού του στα Τέμπη-«Είχε κοκκινίλες στα χέρια του,μύριζε πολύ έντονα χημικά»
Η τελευταία πράξη του δράματος-Το ύστατο χαίρε στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στη Λεμεσό