Με μήνυμα, «ρίξε πράσινο στο μαύρο» ρίχνονται στη μάχη των Ευρωεκλογών οι Οικολογοι

Στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και με σύνθημα, «ρίξε πράσινο στο μαύρο» το Κοινημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών παρουσίασε τους υποψηφίους του για τις διπλές εκλογές του Ιουνίου.

Σε ομιλία του, ο Πρόεδρος του Κινήματος, ανέφερε πως «αναλαμβάνουμε από κοινού μια μεγάλη υποχρέωση: Να φέρουμε την ελπίδα στην κάθε γειτονιά, στον κάθε δήμο, στην πατρίδα μας και σε όλη την Ευρώπη».

Αναφέρθηκε επίσης στην μέρα την 21η Απριλίου, λέγοντα πως «μας είπαν κάποιοι, πως η μέρα που επιλέξαμε για το ξεκίνημα του αγώνα μας είναι ακατάλληλη. Είναι ξέρετε η θλιβερή ημέρα της κατάλυσης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Μια μαύρη μέρα, που οδήγησε στα μαύρα γεγονότα του 74, το προδοτικό πραξικόπημα και την Τουρκική Εισβολή, το θάνατο, τους αγνοούμενους, την προσφυγιά, το ξεπούλημα, τον εποικισμό, την διχοτόμηση. Μαύρισε η ζωή μας. Κι όλα ξεκίνησαν ακριβώς μια τέτοια μέρα, στις 21 Απρίλη 1967. Δεν υπάρχει πιο επίκαιρη μέρα για να θυμίσουμε ποιοι ευθύνονται για το μαύρο που πλάκωσε την Κύπρο. Διότι κάποιοι ξεχνούν». Και έστειλε παράλληλα, ξεκάθαρα μηνύματα, σημειώνοντας ότι , «ορισμένοι φαίνεται να εμπιστεύονται τους νοσταλγούς και υμνητές της 21ης Απριλίου, αυτούς οι οποίοι μέχρι πρόσφατα- τι σύμπτωση - ήταν ντυμένοι στα μαύρα μπλουζάκια (για να φαίνονται τα μπράτσα τους προφανώς). Τώρα τελευταία έβαλαν κουστούμι και μπορντό γραβάτα (το χρώμα το Βυζαντινό) αφού προετοιμάζονται -λένε οι ίδιοι- από δορυφόροι και δεκανίκια της εξουσίας, να γίνουν οι ίδιοι εξουσία. Μας λένε είναι της μόδας ο εθνικισμός και η ακροδεξιά. Δυναμώνει- λένε- στην Κύπρο και στην Ευρώπη.»

Με τον Γιώργο Περδίκη, να προσθέτει ότι « εμείς θα αντισταθούμε με το πράσινο της ελπίδας, σε κάθε μαύρο, σε αυτούς και σε κάθε απάνθρωπο και απαίσιο απειλεί την ζωή και την ομορφιά της. Απέναντι στο μαύρο της ακροδεξιάς και του ακραίου εθνικισμού αλλά και απέναντι στο μαύρο της διαφθοράς και της διαπλοκής, της ακρίβειας και της φτωχοποίησης, της ακριβής στέγης και της ενεργειακής φτώχειας, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής κρίσης, εμείς επιλέγουμε με τόλμη και θάρρος το πράσινο της Ελπίδας, της Δημιουργίας, της βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

«Στον απλό πολίτη που διερωτάται αν υπάρχει ελπίδα εμείς απαντούμε δυνατά: Ναι υπάρχει ελπίδα. Με τόλμη και θάρρος. Ρίξε πράσινο στο μαύρο. Δώσε ελπίδα στη ζωή. Ρίξε πράσινο στο μαύρο, για μια Πράσινη και Προοδευτική Ευρώπη», επεσήμανε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών.

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος