Συνάντηση Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς-« Μια μέρα το Ισραήλ θα πληρώσει»

Στο γραφείο του στο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ανώτατο πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στη Γάζα και τα μέτρα που πρέπει να γίνουν για κατάπαυση του πυρός και ταχύτερη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «το Ισραήλ σίγουρα θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεση που ασκεί στους Παλαιστίνιους μια μέρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να εξηγεί τις σφαγές κατά της Γάζας».

Στη συνάντηση η οποία διήρκησε δυόμιση ώρες παρευρέθηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο αρχηγός της ΜΙΤ Ιμπραχίμ Καλίν, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν καθώς και επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Ακίφ Τσαγατάι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας εκτός από τα βήματα που πρέπει να γίνουν για κατάπαυση του πυρός, συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη παράδοσή της.

O Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην καταπίεση των Παλαιστινίων και ότι τονίζεται με κάθε ευκαιρία η ανάγκη τερματισμού της βαρβαρότητας και επείγουσας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Είπε ότι μια μέρα το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεση που ασκεί στους Παλαιστίνιους, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εξηγεί τις σφαγές στη Γάζα από κάθε άποψη και ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, το οποίο είναι το κλειδί για την περιφερειακή ειρήνη, και που θα φέρει μόνιμη ειρήνη στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την τουρκική Προεδρία, ο Ερντογάν είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους Παλαιστίνιους να ενεργούν ενωμένοι σε αυτή τη διαδικασία και ότι η ισχυρότερη απάντηση στο Ισραήλ και ο δρόμος προς τη νίκη είναι μέσω ενότητας και ακεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία συνεχίζει την ανθρωπιστική της βοήθεια προς την Παλαιστίνη για να ανακουφίσει σε κάποιο βαθμό τα δεινά, ότι μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στην περιοχή περισσότεροι από 45 χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας και ότι έχει εφαρμοστεί μια σειρά κυρώσεων κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στο εμπόριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Πάσχα-«Δεν υπάρχει συνθηκολόγηση απέναντι στο κακό»
Ενας νεκρός και αρκετοί τραυματίες σε πυροβολισμούς στο Παρίσι
Πιέζουν για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ-Ζητά εγγυήσεις η Χαμάς για να συμφωνήσει
Live εικόνα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως
Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εκτόξευσε το Κίεβο κατά της Κριμαίας-Οι αναφορές των Ρώσων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή κατάρρευσης γέφυρας στη Βραζιλία-Φονικές πλημμύρες με 39 νεκρούς
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια από τις μεγάλες φιλο παλαιστινιακές κινητοποιήσεις των φοιτητών
Τουλάχιστον 14 νεκροί σε πλημμύρες στο νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας
Τουλάχιστον 11 νεκροί και 26 τραυματίες σε βομβαρδισμούς καταυλισμών προσφύγων στο Κονγκό