Γ. Νικολέττος στον REPORTER: Θα μετατρέψουμε την ανομοιογένεια σε πλεονέκτημα και προοπτική

«Αυτό που θεωρείται δυσκολία, την ποικιλία και ίσως ανομοιογένεια των οικονομικών δραστηριοτήτων του νέου Δήμου, τη διαφορά της τουριστικής βιομηχανίας από την αγροτική οικονομία, τη διαφορά στα τοπία, στη νοοτροπία, στους στόχους της κάθε ομάδας δημοτών, εμείς θα την μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα και προοπτική», αναφέρει σε συνέντευξή του στον REPORTER, ο υποψήφιος για τη Δημαρχία του νέου Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας Γιώργος Νικολέττος.

Δηλώνει πως η Επαρχία Αμμοχώστου ποτέ δεν έπαιρνε από την κεντρική, εκτελεστική εξουσία, έστω και μέρος από αυτά που δίνει τόσες δεκαετίες στην Κύπρο, ενώ τονίζει πως «οι προοπτικές του νέου Δήμου είναι τόσες, όσες είναι και οι προκλήσεις. Και η πιο μεγάλη πρόκληση είναι ακριβώς ότι θα έχουμε να διαχειριστούμε ένα νέο Δήμο, σε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο». «Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το μέλλον των παιδιών μας και ποιος από τους υποψήφιους έχει την γνώση, την πολιτική και τεχνοκρατική εμπειρία και την εμπειρία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, για να πάρει τον τόπο μπροστά», σημειώνει ο κ. Νικολέττος.

Προσδιορίζοντας τις προτεραιότητές του, αναφέρεται στην αισθητή και σύντομη αναβάθμιση της ποιότητας του βιοτικού επιπέδου και της καθημερινότητας. «Η ασφάλεια των δημοτών μας, η επαρκής προσφορά υπηρεσιών υγείας, η φροντίδα της τρίτης ηλικίας, η παροχή κινήτρων στους νέους μας, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός, το οδικό δίκτυο, είναι ψηλά στην ιεράρχηση των σχεδιασμών μας. Το όραμα μου είναι να ζούμε σε μια πραγματικά αυτοδιοικούμενη περιοχή, με αυτάρκεια υπηρεσιών και πόλο έλξης ανάπτυξης και -γιατί όχι- μετοίκησης συμπολιτών μας», υπογραμμίζει ο υποψήφιος.

Ερωτηθείς αναφορικά με τους πολλαπλούς υποψηφίους που προέρχονται από τον ΔΗΣΥ, ο Γιώργος Νικολέττος επισημαίνει ότι η πολυδιάσπαση δεν χαροποιεί κανέναν, προαναγγέλλοντας ότι το πρώτο που θα κάνει εάν εκλεγεί είναι να καλέσει όλους σε συστράτευση για το καλό του τόπου.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Είναι έτοιμος να λειτουργήσει και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των δημοτών ο νέος Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας;

Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η προσωπική εκλογική επιτυχία του οποιουδήποτε υποψήφιου. Η εκλογή δεν είναι θέμα εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών ή και βολέματος. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το μέλλον των παιδιών μας και ποιος από τους υποψήφιους έχει την γνώση, την πολιτική και τεχνοκρατική εμπειρία και την εμπειρία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, για να πάρει τον τόπο μπροστά.

Οι προοπτικές του νέου Δήμου είναι τόσες, όσες είναι και οι προκλήσεις. Και η πιο μεγάλη πρόκληση είναι ακριβώς ότι θα έχουμε να διαχειριστούμε ένα νέο Δήμο, σε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο. Φυσικά, δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Υπάρχουν διοικητικές υποδομές από τις μέχρι στιγμής υφιστάμενες αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπάρχει προσωπικό που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του και να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Έχω ήδη πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεννήθηκα, ζω και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά στην περιοχή μας και ως εκ τούτου γνωρίζω και τις προοπτικές και τα προβλήματα και τις προκλήσεις. Είμαι βέβαιος ότι, παρά τις δυσκολίες, με τα πέρας των εκλογών και εάν οι δημότες με τιμήσουν με τη ψήφο τους, θα είμαι έτοιμος για σκληρή δουλειά. Και αυτό θα απαιτήσω από όλους όσοι θα εμπλέκονται στο νέο Δήμο.

Πόσο δύσκολη αναμένετε πως θα είναι η συνένωση του Παραλιμνίου με τη Δερύνεια, την Αχερίτου και το Φρέναρος, δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές ανόμοιες μεταξύ τους, που περιλαμβάνουν από αγροτική παραγωγή μέχρι διεθνείς τουριστικούς προορισμούς;

Αυτό που θεωρείται δυσκολία, την ποικιλία και ίσως ανομοιογένεια των οικονομικών δραστηριοτήτων του νέου Δήμου, τη διαφορά της τουριστικής βιομηχανίας από την αγροτική οικονομία, τη διαφορά στα τοπία, στη νοοτροπία, στους στόχους της κάθε ομάδας δημοτών, εμείς θα την μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα και προοπτική. Θα αντιμετωπίσουμε χωριστά την κάθε είδους ανάπτυξη, για να μπορούμε να επιλύσουμε τα διαφορετικά προβλήματα με διαφορετικές μεθόδους και λύσεις, αλλά θα αντιμετωπίσουμε το νέο Δήμο ως ένα ενιαίο σύνολο, που θα μπορεί να αναπτύσσει όλες τις πτυχές της δράσης του και να προσφέρει, τόσο στους δημότες, όσο και στους επισκέπτες και αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας, ένα πολυποίκιλο, ενδιαφέρων σύνολο.

Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που, κατά τη γνώμη σας, αντιμετωπίζει η περιοχή και ποιες λύσεις προτείνετε;

Το κυριότερο πρόβλημα, παρά την προσπάθεια φορέων της περιοχής μας, είναι ότι γενικά η Επαρχία Αμμοχώστου ποτέ δεν έπαιρνε από την κεντρική, εκτελεστική εξουσία, έστω και μέρος από αυτά που δίνει τόσες δεκαετίες στην Κύπρο. Η περιοχή μας, που στηρίζει την οικονομία μέσω της τουριστικής και επισιτιστικής βιομηχανίας, που συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση του ποσοστού αυτάρκειας της Κύπρου σε αγροτικά προϊόντα, αισθάνεται απόλυτα δικαιολογημένα παραμελημένη. Αυτό, θα επιδιώξω να αλλάξει. Κυρίως, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία, την επίλυση των προβλημάτων που είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας και δεν είναι στο χέρι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον νέο Δήμο; Ποιος είναι ο κεντρικός άξονας των προτάσεων και πολιτικών που θα επικοινωνήσετε με τους δημότες;

Η αισθητή και σύντομη αναβάθμιση της ποιότητας του βιοτικού επιπέδου, της καθημερινότητας των δημοτών μας, είναι στις πρώτες προτεραιότητες μου. Η ασφάλεια των δημοτών μας, η επαρκής προσφορά υπηρεσιών υγείας, η φροντίδα της τρίτης ηλικίας, η παροχή κινήτρων στους νέους μας, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός, το οδικό δίκτυο, είναι ψηλά στην ιεράρχηση των σχεδιασμών μας. Το όραμα μου είναι να ζούμε σε μια πραγματικά αυτοδιοικούμενη περιοχή, με αυτάρκεια υπηρεσιών και πόλο έλξης ανάπτυξης και -γιατί όχι- μετοίκησης συμπολιτών μας. Με προτάσεις που θα παρουσιαστούν σύντομα στο πρόγραμμα μου θα δείτε εισηγήσεις για το πώς θα πετύχουμε να είμαστε ένας ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Είστε υποψήφιος απέναντι από συναγωνιστές σας Συναγερμικούς. Πόσο δυσχεραίνει αυτό την προσπάθεια εκλογής σας και γιατί θεωρείτε ότι δεν αποφεύχθηκε αυτή η κατάσταση στον ΔΗΣΥ;

Σίγουρα, δεν χαροποιεί κανένα, που πραγματικά νοιάζεται για το καλό του τόπου μας, η πολυδιάσπαση. Φυσικά και θα ήθελα να είμαστε όλοι ενωμένοι στην προσπάθεια να προσφέρουμε στην περιοχή μας και στους δημότες μας. Είναι θεμιτή η προσωπική φιλοδοξία, αλλά όπως προανάφερα σε προηγούμενη ερώτηση το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι και δεν έπρεπε να είναι, η προσωπική εκλογική επιτυχία του οποιουδήποτε υποψήφιου. Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα κατάσταση δεν επηρέασε τους σχεδιασμούς μου και την πορεία μου στην τοπική κοινωνία. Άλλωστε, είμαι ιδιαιτέρως περήφανος, γιατί η υποψηφιότητα μου εφαρμόζει στην πράξη, το «εν τη ενώσει η ισχύς», καθώς υποστηρίζεται, εκτός του ΔΗΣΥ και από την ΕΔΕΚ και την ΔΗΠΑ και από πολλούς δημότες μας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Και διαβεβαιώ ότι, εάν εκλεγώ το πρώτο που θα κάνω, είναι να καλέσω όλους σε συστράτευση για το καλό του τόπου, για το καλό του κόσμου μας.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ