Επενδύει στους υποψήφιούς της για επίτευξη των στόχων των Ευρωεκλογών η ΔΗΠΑ

Εντατικές προετοιμασίες ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης που ετοιμάζει για τις 27 Απριλίου κάνει η ΔΗΠΑ-Συνεργασία. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή των μελών της παράταξης και, ως εκ τούτου, να λειτουργήσει και υπέρ της κινητοποίησης ενόψει των διπλών εκλογών.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν. Εκτίμηση στο εσωτερικό του κόμματος είναι πως θα στείλει πολλά μηνύματα, κυρίως ενόψει Ευρωεκλογών.

Η εκδήλωση αυτή είναι βεβαίως ειδικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα διοργανώνονται και πιο τυπικές εκδηλώσεις παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών, σε όλες τις επαρχίες, την ίδια στιγμή που η ΔΗΠΑ τρέχει και στις εκδηλώσεις των υποψήφιων δημάρχων που υποστηρίζει. Δεδομένου ότι ήταν το τελευταίο κόμμα που ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό του, προσπαθεί να υπερκαλύψει την όποια χαμένη απόσταση και να προωθήσει στους ψηφοφόρους πρόσωπα και θέσεις.

Η ΔΗΠΑ πιστεύει πολύ στο ψηφοδέλτιό της, παρόλο που έδωσε την εντύπωση πως καθυστέρησε να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους. Θεωρεί πως έχει δημιουργήσει ένα εξισορροπημένο μείγμα πολιτικών προσώπων και ατόμων με έντονη κοινωνική συνεισφορά, στο οποίο εκπροσωπούνται διάφορες ηλικιακές ομάδες και χαρακτηρίζεται από μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Τα μηνύματα που εισπράττει είναι θετικά, καθώς, όπως αναφέρουν στελέχη, θεωρούν ότι οι επιλογές που έγιναν είναι κοντά στους πολίτες και αποτελούν άτομα που επιδιώκουν την άμεση επαφή και την ενδυνάμωση της φωνής τους στη δημόσια σφαίρα.

Ο πρόεδρος του κόμματος είχε αναφέρει πως πρόκειται για «άτομα της διπλανής πόρτας», τα οποία ωστόσο διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα, αποδεδειγμένο ήθος και χαρακτήρα, ικανότητες και δεξιότητες, εξειδικευμένες γνώσεις, έντονη κοινωνική παρουσία και έργο και μεγάλες ευαισθησίες, προσπαθώντας να περιγράψει τις επιλογές που έγιναν από τη ΔΗΠΑ για τις Ευρωεκλογές.

Επί της ουσίας, οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη είναι οι πολιτικοί πρώτης γραμμής. Ο Αλέκος Τρυφωνίδης είναι πρόσωπο που «τραβά κουπί» για την κοινοβουλευτική παρουσία της ΔΗΠΑ, ενώ ο αντιπρόεδρος, Μαρίνος Κλεάνθους, είναι γνωστός λόγω των πολλαπλών του δράσεων και έχει ένα πιο προοδευτικό προφίλ. Ο Μάριος Ελευθερίου και ο Παντελής Ποιητής αποτελούν εκπροσώπους της νέας γενιάς. Ο κ. Ελευθερίου είναι στέλεχος της ΔΗΠΑ, ενώ ο κ. Ποιητής αποτελεί «μεταγραφή» από τον ΔΗΣΥ, ο οποίος είχε αποστασιοποιηθεί από το κόμμα του στις Προεδρικές Εκλογές, όταν υποστήριξε την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Η Θέμις Ανθοπούλου και ο Μάριος Χαραλαμπίδης είναι πρόσωπα με έντονη κοινωνική προσφορά. Ασχολούνται ενεργά με τα δικαιώματα των ασθενών και των ατόμων με αναπηρίες και θεωρούνται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα κοινωνικά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΠΑ έχει θέσει ως στόχο το 7,5% για τις Ευρωεκλογές. Αυτό συνιστά αύξηση του ποσοστού των Βουλευτικών και θα αποτελέσει συνέχεια της ανοδικής της πορείας, αλλά κυρίως στο κόμμα εκτιμούν ότι θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το κόμμα θεωρεί πως η πρότασή του προς την κυπριακή κοινωνία συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα ωθήσουν τη δημιουργική και παραγωγική συμμετοχή του στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί πως στο παιγνίδι των μαθηματικών ο στόχος της κατάληψης της έδρας φαντάζει δύσκολος, καθώς, με βάση τα νούμερα που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις, για να το επιτύχει η ΔΗΠΑ θα πρέπει όχι απλώς να έρθει πέμπτη στην κατάταξη αλλά και ένας εκ των ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ να κινηθεί χαμηλά και να μην καταφέρει να καταλάβει δεύτερη έδρα από τα υπόλοιπά του.

Δειτε Επισης

Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»