Αναπαράσταση της δολοφονίας της Κυριακής ζητά η οικογένεια της στην Ελλάδα

Αναπαράσταση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ζήτησε η οικογένεια της μητέρας του θύματος.

Σύμφωνα με το Mega δικηγόροι της οικογένειας της άτυχης 28χρονης υπέβαλαν κατεπείγοντα αιτήματα, προκειμένου να προχωρήσει η προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών του τμήματος Αγίων Αναργύρων, αλλά και να αξιοποιηθούν οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας καθώς και οι τηλεφωνικές συνομιλίες.

Η μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας της Κυριακής

Yπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Κυριακής, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε όταν η κόρη του ζήτησε βοήθεια.

Η μήνυση αριθμεί 13 σελίδες και φέρει τον τίτλο «Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και δη των υπηρετούντων αστυνομικών υπαλλήλων στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων την 1/4/2024 και από ώρα 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας καθώς και του υπηρετούντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως που συνομιλεί 1/4/2024 και ώρα 22:15 με τη θυγατέρα μου Κυριακή Γρίβα και όποιου άλλου αρμόδιου αστυνόμου ή όποιου άλλου τυχόν καταδειχθεί κατά την προανάκριση ή την ανάκριση».

Τι αναφέρεται στη μήνυση

Στη μήνυση, ο πατέρας της Κυριακής, αναφέρει: «Απεικονίζεται η μια αστυνομικός τη στιγμή που κατέρχεται η θυγατέρα μου από το αστυνομικό τμήμα έχοντας εισπράξει αδιαφορία και εμπαιγμό, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να τηλεφωνεί κάπου και έχοντας (η αστυνομικός) οπτική επαφή με το συμβάν του φόνου και μετά βεβαιότητας το βλέπει από το μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά δεν αντιδρά εγκαίρως. Προφανώς για την αστυνομική υπάλληλο οι ιδιωτικές της συνομιλίες ήταν σημαντικότερες εκείνη τη νύχτα από το καθήκον της».

Ο ίδιος, συνεχίζει, σύμφωνα με το Star: «Μέσα σε πέντε λεπτά «ξεφορτώθηκαν» τη θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την Άμεση Δράση για να στείλει ένα περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο.

Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν. Αν η θυγατέρα μου δεν ήθελε να κάνει καταγγελία ή δεν φοβόταν τότε ποιος ο λόγος να καταφύγει στις Αρχές και μάλιστα το βράδυ;».

Τι ζητά ο πατέρας

Ο πατέρας, με τη μήνυσή του, ζητά παράλληλα την άρση απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων αστυνομικών πριν και μετά το έγκλημα αλλά και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για τυχόν συρραφή του βιντεοληπτικού υλικού. Επίσης, για τους αστυνομικούς ζητά εκτός από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος να διωχθούν και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα αμέλεια και παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Για θεραπεία αισθητικής είχε πάει στην κλινική ο Μοσχούρης πριν το καρτέρι θανάτου
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Βρέθηκε καμένο το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στο Χαλάνδρι
ΒΙΝΤΕΟ: Από θαύμα γλύτωσε περαστική οδηγός από το γκανγκστερικό χτύπημα-Σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητό της
Ο Γιώργος Μοσχούρης, που είχε εμπλακεί στη Greek Mafia, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι
Δολοφονικό χτύπημα με ριπή από καλάσνικοφ στην Αθήνα-Ένας νεκρός, διέφυγαν οι δράστες
Τραγωδία στην Ελλάδα: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη
ΒΙΝΤΕΟ: Παρέα νεαρών πετάει βαρελότα σε 85χρονη στον Πόρο-«Δεν είναι η πρώτη φορά»
Φορτίο με 56 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Πειραιά σε κοντέινερ με γαρίδες από το Εκουαδόρ