«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πλατεία Ελευθερίας, έπειτα από κάλεσμα της Αφρικανικής Κοινότητας στην Κύπρο, με τη στήριξη και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν σεβασμό προς όλους τους μετανάστες.

Μεταξύ των αιτημάτων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κοινότητας, είναι να σταματήσουν η αστυνομική καταστολή, οι απελάσεις και η απανθρωποποίηση των αιτούντων ασύλου και υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και η διασφάλιση ίσης πρόσβαση σε ιατρικές και υγειονομικές Υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με αφορμή και τον πρόσφατο θάνατο του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, Anisur Rahman, στις 10 Απριλίου  στη Λεμεσό. «Το μόνο που επιθυμούμε είναι μια ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής παρενόχλησης και βίας, μια δίκαιη διαβίωση και ανοιχτή πρόσβαση σε κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι "οι μετανάστες τυγχάνουν μεταχείρισης από το κράτος και πολλούς εργοδότες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας" και ότι έρχονται αντιμέτωποι "με πρακτικές ελέγχου και διερεύνησης στους δρόμους από την Αστυνομία εξαιτίας της φυλετικής τους προέλευσης".

@ambet54 Migrant's march in Solomou square ,Nicosia🤔🤔#fyp #migrantes #migrantsday #cypruslife ♬ original sound - Ambet

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπό πίεση η Κυβέρνηση για την φονική πυρκαγιά, αύξησαν τα μποφόρ των αντιδράσεων Χαρτσιώτης και Παναγιώτου
Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα