Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού

H πρώτη τριμηνία του 2024 έχει κλείσει με άνοδο της τάξης 5,4%, σε σύγκριση με πέρσι, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, σε δηλώσεις του το Σάββατο στην Πόλη Χρυσοχούς, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

Αντιλαμβάνεστε ότι διανύουμε ένα έτος με πολλές ιδιαιτερότητες και πολλές αντιξοότητες είπε ο κ. Κουμής, σημειώνοντας πως γίνεται μεγάλη μάχη για φέτος μετά και τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,  αλλά και τη σχετική οικονομική κρίση σε κάποιες χώρες από τις οποίες λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.  Όλα αυτά συνθέτουν μια κατάσταση που δεν είναι τόσο εύκολη, πρόσθεσε.

Ωστόσο, συνέχισε, «τα αποτελέσματα μας ικανοποιούν, και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση στο τέλος του έτους», ευχόμενος να σταματήσουν όλες οι εντάσεις στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως η αγορά του Ισραήλ που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Κύπρο καταγράφει μια μείωση του 26% μέχρι στιγμής , ωστόσο έχουν σημειώσει άνοδο άλλες αγορές, όπως η αγορά της Πολωνίας που καταγράφει μεγάλη άνοδο, η αγορά της Γερμανίας, και η αγορά της Ελβετίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Τουρισμού είχε αναφέρει πως στις προτεραιότητες για το 2024 είναι η συνεχής βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, στόχος ο οποίος αποτυπώνεται μέσα από τα σχέδια κινήτρων που έχουν εξαγγελθεί τους τελευταίους μήνες, και που αποσκοπεί τόσο στη βελτίωση της ελκυστικότητας του προορισμού όσο και στην περαιτέρω ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Τονίζεται πως την περασμένη Τετάρτη, η στατιστική υπηρεσία είχε ανακοινώσει τα στοιχεία για τον τουρισμό για τον μήνα Μάρτιο, τα οποία δείχνουν αύξηση 9,8% στις αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο 2024, που ανέρχονται σε 202.256, σε σύγκριση με 184.263 τον Μάρτιο του 2023. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, οι αφίξεις ανήλθαν σε 415.251, σε σύγκριση με 393.893 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 5,4%.

Οι κυριότερες πηγές αφίξεων τουριστών για τον μήνα Μάρτιο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο (64.414), η Πολωνία (21.054) και η Γερμανία (19.732).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μονόωρη στάση εργασίας από τους νοσηλευτές-Διαμαρτύρονται για υποστελέχωση
Σκόνη και ισχυροί άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία
Με άλλες τρεις κάμερες σε Λεμεσό και την μετακίνηση δυο από Λευκωσία ολοκληρώνεται το παζλ του συστήματος
Φουντώνει η κόντρα για τα ΚΙΕ, απαντούν στην ΟΕΛΜΕΚ οι συντεχνίες-Πυρά και κατά ΥΠΑΝ
Στο κάδρο των ποινικών ανακριτών για την δολοφονία Θανάση συγκεκριμένα πρόσωπα-Επανεξετάζονται στοιχεία
Νέο ιστορικό κεφάλαιο στην σύγκρουση θεσμών-Μπαίνουν στην αρένα τα στρατόπεδα Εισαγγελίας και Ελεγκτή
Ανοίγει ξανά το θέμα συμμετοχής του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ ο ΔΗΣΥ
BINTEO: Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό και ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει το μέλλον
BINTEO: Εταιρεία ισχυρίζεται ότι βρήκε μέθοδο μεταμόσχευσης κεφαλιού, για να ζούμε εκατοντάδες χρόνια
Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Δήμου Αραδίππου