Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»

Τη δική του απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία, αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί να μην ενημερώνει την κοινή γνώμη για τις σοβαρές υποθέσεις, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, ως ο πολιτικός προϊστάμενος της δύναμης, επιρρίπτοντας ευθύνες στα μέσα ενημέρωσης, ότι εστιάζουν στα αρνητικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ερωτηθείς για τις αναφορές που έγιναν ότι δεν βγαίνουν προς τα έξω οι επιτυχίες ή τα θετικά της Αστυνομίας επειδή δεν πουλούν, υπέδειξε πως «δεν είναι κάτι το οποίο είναι άγνωστο. Νομίζω ότι πάρα πολλές φορές έχει λεχθεί σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο επίπεδο της Αστυνομίας, ότι στο κομμάτι της είδησης, είθισται τα αρνητικά συνήθως, είτε είναι γεγονότα, είτε είναι σχόλια, να τραβούν την προσοχή της κοινής γνώμης πολύ περισσότερο από κάποια θετικά γεγονότα ή κάποιες επιτυχίες, πόσο μάλλον στο κομμάτι της Αστυνομίας. Εννοούσα με την λέξη «πουλούν» ακριβώς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, μέσω εσάς, ενδεχόμενα να εστιάζεται, και έτσι είναι, περισσότερο στα αρνητικά παρά στα θετικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»

Κληθείς να διευκρινίσει κατά πόσο έπρεπε να δοθεί στη δημοσιότητα η απόδραση του κρατουμένου, βάσει των δηλώσεών του, δεδομένου ότι έχει ζητηθεί έκθεση γεγονότων, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «όντως έχει ζητηθεί έκθεση γεγονότων από τον Αρχηγό Αστυνομίας, την οποίαν έκθεση θα παραλάβουμε και αν υπάρχουν σίγουρα, που προφανώς εκ πρώτης όψεως θα υπάρχουν κάποιες ευθύνες, αυτές σίγουρα θα αποδοθούν. Την ίδια ώρα όμως, ειλικρινά τις τελευταίες δυο μέρες είχε πολλές επιτυχίες της Αστυνομίας. Στο επίπεδο των εμπρησμών είχαμε εξιχνιάσει σημαντικό αριθμό εμπρησμών. Είχαμε επίσης συλλάβει συγκεκριμένα άτομα που κατηγορούνται για κλοπές, σημαντικό αριθμό κλοπών που έγιναν στο παρελθόν».

Συνεχίζοντας, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «με αυτή την έννοια ακριβώς αυτά τα θετικά της Αστυνομίας δεν έχω παρόμοια καν, όχι την ίδια προβολή, ούτε καν παρόμοια προβολή δεν έχω δει γι αυτά. Εύχομαι λοιπόν μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπαρχηγού, να δω πολύ σύντομα, τα επόμενα 5-10 λεπτά, ακριβώς να προβληθούν αυτές οι σημαντικές επιτυχίες της Αστυνομίας».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι είχε πολλές φορές εκφραστεί μία δυσαρέσκεια από πλευράς ΜΜΕ, για το γεγονός ότι δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέδειξε ότι «τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να έχουν καμία δυσαρέσκεια γιατί πρέπει να αντιληφθούν ότι μιλούμε για θέματα που άπτονται της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας. Τέτοια θέματα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και πρέπει και ο Τύπος και τα ΜΜΕ να δείχνουν την απαραίτητη κατανόηση. Δεν είναι αυτοσκοπός να λέμε κάθε λεπτομέρεια για κάθε γεγονός. Υπάρχει μια ιεράρχηση. Δεν νομίζω για το θέμα του συγκεκριμένου περιστατικού που είπατε στη Λεμεσό να μην λέχθηκαν όσα έπρεπε να λεχθούν».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρτσιώτης τόνισε πως «λέγεται ότι πρέπει να λεχθεί και λέγεται στον κατάλληλο χρόνο. Επαναλαμβάνω ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο και πόσω μάλλον ορισμένα θέματα, μεταναστευτικό, στο εσωτερικό το οργανωμένο έγκλημα, δεν πρέπει να απαιτούν οι δημοσιογράφοι πλήρεις λεπτομέρειες και να εκφράζουν αυτήν την δυσαρέσκει»α.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης θέλησε να αφήσει σκιές και για τις διαρροές που γίνονται προς τα μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας πως «παρατηρώ ότι πάρα πολλές φορές οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ βρίσκουν τον τρόπο, πέραν από τις επίσημες πηγές, να εξασφαλίζουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες ενδεχόμενα για εσάς είναι υποβοηθητικές, για εμάς όμως είναι στενάχωρες γιατί εμποδίζουν ακριβώς την αποστολή που έχει η Αστυνομία».

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης