Διεξοδική διερεύνηση Ισραηλινού πλήγματος και θανάτου μελών της WCK ζητά η Κομισιόν

Διεξοδική διερεύνηση της εναέριας επίθεσης που αποδίδεται στο Ισραήλ κατά την οποία σκοτώθηκαν μέλη του προσωπικού της ανθρωπιστικής ΜΚΟ World Central Kitchen στη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Θρηνούμε με τις οικογένειες και φίλους των εργαζομένων στην ανθρωπιστική βοήθεια της @WCKitchen που έχασαν τις ζωές τους στη Γάζα», αναφέρει η Κομισιόν στον επίσημο λογαριασμό της στο X (πρώην Twitter).

«Οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει πάντα να προστατεύονται, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» προστίθεται.

«Ζητούμε ενδελεχή διερεύνηση για την τραγωδία αυτή», καταλήγει η ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται πως η World Central Kitchen διαχειρίζεται την μέχρι στιγμής αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο.

Σε δική του ανάρτηση ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ έγραψε πως: «Αποτίω φόρο τιμής στα μέλη του προσωπικού της @WCKitchen που σκοτώθηκαν σε Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα».

«Καταδικάζω την επίθεση και ζητώ τη διεξαγωγή έρευνας» πρόσθεσε. «Παρά τις απαιτήσεις για προστασία όλων των αμάχων και εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, βλέπουμε νέες απώλειες αθώων».

Την επίθεση καταδίκασε νωρίτερα και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Γιάνες Λέναρτσιτς, ο οποίος σε ανάρτησή του έγραψε «Καταδικάζω ακόμα μια θανάσιμη επίθεση κατά εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα στη Γάζα», προσθέτοντας: «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Τώρα. #ceasefire» αναφερόμενος στην ανάγκη εκεχειρίας.

Δειτε Επισης

Βίντεο από την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη και το στρατηγικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς
BINTEO: Διεκόπη η παραγωγή φυσικού αερίου σε τμήμα του κοιτάσματος South Pars μετά από ισραηλινή επίθεση
Το Ισραήλ βυθίζει τη Μέση Ανατολή σε έναν επικίνδυνο κύκλο βίας καταγγέλλει η Τεχεράνη
Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες και Κόστα για τον Πρόεδρο-Επανέλαβε τη θέση της ΚΔ υπέρ αποκλιμάκωσης
Ερντογάν : To Iσραήλ είναι βασική απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής
Νεκρή βουλευτής και ο σύζυγός της στη Μινεσότα μετά από επίθεση ενόπλου που προσποιήθηκε τον αστυνομικό
Σαραντάχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Ακυρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών Ιράν και ΗΠΑ για τα πυρηνικά
Συνεχίζει ακάθεκτος ο Νετανιάχου-«Θα βομβαρδίσουμε όλους τους στόχους του καθεστώτος του Αγιατολάχ»
Κ. Εκπρόσωπος: H επίσκεψη Μόντι εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κύπρου και Ινδίας