Νέα άφιξη 68 μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Σχεδόν 500 τα τελευταία εικοσιτετράωρα

Συνεχίζεται η ροή μεταναστών τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, την ώρα που εντείνεται όλο και περισσότερο η ανησυχία των αρμόδιων αρχών, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατέφθασαν στο νησί μας σχεδόν 500 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 67 είναι από τη Συρία και το ένα πρόσωπο από το Μπαγκλαντές.

Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε γύρω στις 00:55 και σε αυτήν επέβαιναν 43 άνθρωποι, 25 άντρες, πέντε γυναίκες, έξι παιδιά και επτά ασυνόδευτοι.

Η ώρα 4 τα ξημερώματα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές, με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους

Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε στις 02:30 και σε αυτήν επέβαιναν 25 μετανάστες. Πρόκειται για 16 άντρες, μία γυναίκα, δύο παιδιά και έξι ασυνόδευτοι.

Η ώρα 04:40 οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο προσώπων από τη Συρία, 26 και 52 ετών. Τα δυο πρόσωπα αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Τα δυο σκάφη φέρονται να απέπλευσαν από τον Λίβανο. Εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Υπενθυμίζεται ότι, συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, την σύγκληση του οποίου ζήτησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Στην συνεδρία θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα εξεταστούν επιπρόσθετα μέτρα για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

Την απόφαση για σύγκλιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπό το βάρος μαζικής άφιξης μεταναστών δια θαλάσσης. Στην συνεδρία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Άμυνας, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, εντοπίστηκαν τρία πλοιάρια, με 137 παράτυπους μετανάστες, από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας προσέγγισαν τα τρία σκάφη, τα οποία οδήγησαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας, όπου έγινε καταγραφή των στοιχείων των συνολικά 136 μεταναστών.

Στην πρώτη βάρκα επέβαιναν 18 άτομα, στη δεύτερη 21 και στην τρίτη 97 πρόσωπα.

Η Αστυνομία προέβη σε συλλήψεις τριών ανδρών, ηλικίας 17, 22 και 36 ετών, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ήταν οι πλοηγοί των τριών πλοιαρίων.

Τα τρία άτομα θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Μετά την καταγραφή των στοιχείων τους, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή εντοπίστηκαν πέντε σκάφη, στα οποία επέβαιναν 272 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα παράλια της Συρίας. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας
Εκτελέσεις, συλλήψεις και παράνοια στο Ιράν μετά το τέλος του πολέμου-Πού κρυβόταν ο Χαμενεΐ
Δεκαενιάχρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη σε σακούλες στο Περού-Τι κρύβεται πίσω από το άγριο έγκλημα