Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών

Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι αν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που θέλουν να υπηρετήσουν την κοινωνία και τις ανάγκες της προόδου, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι το κόμμα έχει όλα τα εχέγγυα να κερδίσει αυτό το στοίχημα.

Ο Στέφανος Στεφάνου μιλούσε σε εκδήλωση προς τιμή των υποψηφίων του ΕΜΕΚΕΛ (Ενιαίο Μέτωπο Εργατών και Εργαζομένου Λαού , 1943-1953) και του ΑΚΕΛ- Αριστερά Νέες Δυνάμεις  (1986-2016) για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους Λεμεσού και Μέσα Γειτονιάς.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του, «απόψε τιμούμε ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία, την προσφορά και τη δράση τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη Λεμεσό. Τιμούμε την ιστορία και την πορεία του καθενός ξεχωριστά αλλά και την ιστορία όπως την έγραψαν οι δυνάμεις της προόδου, στη γεμάτη έργο πορεία της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Στεφάνου είπε πως, στην αντίληψη του ΑΚΕΛ, Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει διεργασία που ξεκινά από τη βάση, από την κοινωνία, «με πυξίδα τις ανάγκες των απλών ανθρώπων, τα αιτήματα του σήμερα, τα έργα για το αύριο», αλλά και «συναίνεση και συνέργειες στη βάση μιας προοδευτικής ατζέντας την οποία κάνουμε πράξη κτίζοντας γέφυρες με την κοινωνία, με δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να φέρουν αλλαγές».

«Το πλούσιο έργο που παραδόθηκε στην πόλη της Λεμεσού, και στη Μέσα Γειτονιά η οποία με τη μεταρρύθμιση γίνεται πλέον διαμέρισμα του Δήμου Λεμεσού, είναι βεβαίως ιστορία για την οποία είμαστε περήφανοι», συνέχισε και σημείωσε ότι, ταυτόχρονα, είναι «και μεγάλη πρόκληση για το μέλλον, είναι πήχης που θέλουμε να ξεπεράσουμε, δικαιώνοντας την πορεία που καταγράφηκε ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας, βγαίνοντας ξανά μπροστά».

Εδώ, τόνισε, βρίσκεται το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, Δημοτικών και Ευρωεκλογών, αν δηλαδή « οι δυνάμεις που θέλουν να υπηρετήσουν τους πολλούς και την κοινωνία, οι δυνάμεις που μπορούν να τολμήσουν ν’ απαντήσουν στα αιτήματα και τις ανάγκες της προόδου θα ενισχυθούν».

«Έχουμε όλα τα εχέγγυα για να κερδίσουμε το στοίχημα αυτό, γιατί θέτουμε ενώπιον του λαού ανθρώπους έτοιμους, έντιμους, σοβαρούς, με πορεία και προοπτική στα κοινά, ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν την πόλη και τον τόπο», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος
Χαιρετίζει την κατάθεση νομοσχέδιου για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ο ΔΗΣΥ