Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»

Τις ενέργειες της Κυβέρνησης επικρίνει το ΑΚΕΛ, το οποίο σε ανακοίνωσή του, την καλεί όπως, «συναισθανθεί σε ποια επικίνδυνα μονοπάτια σύρει την χώρα με την πολιτική της».

Όπως αναφέρει το κόμμα της Αριστεράς, «η πληροφορία που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ισραήλ για μεταφορά αμερικανικών πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου προκαλεί ανησυχία και θέτει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη προ των ευθυνών της. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να απαντά ότι δεν γνωρίζει αν ισχύει ή όχι αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο για τον τόπο ζήτημα, ως να πρόκειται για κάποια άλλη χώρα και όχι για την πατρίδα μας. Η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει τι συμβαίνει στη χώρα, αν σταθμεύουν ξένοι στρατοί και εξοπλισμοί, αν εμπλέκουν τη χώρα μας σε πολεμικές επιχειρήσεις».

Αν η κυβέρνηση, προστίθεται, «όντως δεν γνώριζε για τη μεταφορά αμερικανικών πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου, τότε οφείλει να ενημερωθεί αμέσως κι αν όντως διενεργήθηκε η μεταφορά τότε να προβεί άμεσα σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τις εμπλεκόμενες ξένες κυβερνήσεις. Αν δεν τα πράττει αυτά, τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Οι κυβερνητικές δηλώσεις περί άγνοιας για το θέμα, δεν διασώζουν την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, η οποία εδώ κα έξι μήνες συγκαλύπτει πολιτικά τις βαρβαρότητες του Ισραήλ και της κυβέρνησης Νετανιάχου».

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι το καθεστώς των βρετανικών βάσεων, ακόμα και όπως καθορίζεται από τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης, απαιτεί έγκριση από την Κυπριακή Δημοκρατία για τη χρήση των βάσεων από τρίτα κράτη, εκτός μελών της Κοινοπολιτείας. «Πόσο μάλλον, που ο κυπριακός λαός ουδέποτε έχει συμβιβαστεί με το αποικιοκρατικό κατάλοιπο των βρετανικών βάσεων και ούτε αποδέχεται να μετατρέπεται η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι του Ισραήλ και των Αμερικανοβρετανών για να διευκολύνεται η σφαγή του παλαιστινιακού λαού».

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, «να συναισθανθεί σε ποια επικίνδυνα μονοπάτια σύρει την χώρα με την πολιτική της και να αναλάβει την ευθύνη για τους κινδύνους που δημιουργούνται». 

Δειτε Επισης

Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου