Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»

Εν αναμονή της επίσκεψης της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ, τελεί η Λευκωσία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να σημειώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επαναλάβει για ακόμη μια φορά την αταλάντευτη προσήλωσή στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Κληθείς να αναφερθεί στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ερωτηθείς ποιο είναι το επόμενο βήμα σε σχέση με τις επαφές της κας Ολγκίν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό που έχουμε δει μαζί με τα προχθεσινά Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι στην ουσία να υλοποιείται ο στόχος τον οποίο είχαμε θέσει, ο ίδιος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων, δηλαδή, η διασύνδεση των ευρωτουρκικών μαζί με την πρόοδο στο Κυπριακό».

«Εμείς», πρόσθεσε, «και όταν λέω εμείς εννοώ η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε στείλει ένα θετικό μήνυμα, ένα συγκεκριμένο μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, ότι είμαστε, επιθυμούμε να είμαστε εποικοδομητικοί και μπορεί να υπάρξει πρόοδος στα σημεία, στα κεφάλαια που ενδιαφέρουν την Τουρκία, φτάνει να υπάρξει και η αντίστοιχη πρόοδος στο Κυπριακό».

«Οφείλουμε», συνέχισε, «να χαιρετίσουμε για ακόμη μια φορά τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μέσα από μια σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση θα πρέπει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και η υλοποίηση των όσων η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου προβλέπει».

«Αναμένουμε στις αρχές Μαΐου την επίσκεψη της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να δούμε μαζί τα επόμενα βήματα. Αυτό το οποίο εμείς θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά είναι την αταλάντευτη προσήλωσή μας στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί, όπως και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τονίσει, την προσήλωσή μας στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στο συμφωνημένο πλαίσιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών