Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ-«Συνενοχή η σιωπή για όσα διαπράττονται στη Γάζα»

Τη μεγάλη του απογοήτευση του για τη στάση του Συμβουλίου της Ευρώπης έναντι της «γενοκτονίας» που, όπως ανέφερε «συντελείται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας για πάνω από έξι μήνες» στη Γάζα, εξέφρασε ο Βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Η πολύμηνη σιωπή και στάση ανοχής συνιστά στην πραγματικότητα συνενοχή απέναντι στα όσα διαπράττονται», είπε ο Κύπριος Βουλευτής, ο οποίος επέκρινε την απουσία οποιασδήποτε καταδίκης από τον Οργανισμό σε σχέση με τις ενέργειες και τις συνεχιζόμενες φρικαλεότητες που διαπράττει το Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Βουλευτής στηλίτευσε το μόνο Ψήφισμα της Συνέλευσης για την κατάσταση στη Γάζα του περασμένου Ιανουαρίου, το οποίο ζητά την κατάπαυση του πυρός, μόνο υπό την προϋπόθεση της πλήρους εξάρθρωσης της Χαμάς, που στην πράξη ισοδυναμεί με κάλεσμα για συνέχιση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Παλαιστίνιων.

Ο κ. Λουκαΐδης κάλεσε το Συμβούλιο της Ευρώπης και την ΚΣΣΕ να αναθεωρήσουν τη στάση τους σε σχέση με την αιματηρή αυτή διένεξη στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι «η τήρηση με τόσο προκλητικό τρόπο δυο μέτρων και δυο σταθμών υπονομεύει την αξιοπιστία του ίδιου του Οργανισμού».  

Εξάλλου, ο Βουλευτής σημείωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει αναφερθεί στη συλλογική τιμωρία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και τη συστηματική εκ μέρους του παραβίαση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου. Απαντώντας σε σχετικές αναφορές ότι το Ισραήλ φροντίζει για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ο κ. Λουκαΐδης επικαλέστηκε εκ νέου τον κ. Γκουτιέρες ο οποίος επισκέφτηκε προσωπικά το πέρασμα στην Ράφα και είδε με τα μάτια την παρεμπόδιση από το Ισραήλ της μεταφοράς βοήθειας.

Περαιτέρω, ο κ. Λουκαΐδης απαντώντας σε ισχυρισμούς όσων συγκαλύπτουν τα εγκλήματα του Ισραήλ, για δήθεν παραπληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα, σύμφωνα και πάλι με επίσημες αναφορές του ΓΓ του ΟΗΕ, επεσήμανε ότι το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο ανεξάρτητων εκπροσώπων των ΜΜΕ στην εμπόλεμη ζώνη, ενώ ευθύνεται για τον θάνατο σχεδόν εκατό δημοσιογράφων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην απώλεια 196 μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, όπως της Υπηρεσίας Αγωγής και Έργων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) καθώς και των «Γιατρών του Κόσμου»,της «World Central Kitchen» και της «Ερυθράς ημισέληνου». Όπως είπε, αυτοί δεν έχουν σκοτωθεί από ανθρώπινο λάθος, αλλά σύμφωνα και πάλιν με διαπιστώσεις του  ΓΓ του ΟΗΕ, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής στρατηγικής του Ισραήλ και υφιστάμενων διαδικασιών που οδηγούν στην επανάληψη μοιραίων λαθών.  

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Έκλεισε εκκρεμότητες για τις εκλογές, βγάζει μπροστά πρώην υπουργούς και ιστορικά στελέχη ο ΔΗΣΥ
Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. ευρώ για Λίβανo η φον ντερ Λάιεν
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο