Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν να καταγράφονται τα παράπονα από πολίτες στην εφαρμογή FixCyprus, αφού μέσα σε περίπου δυο χρόνια που βρίσκεται σε λειτουργία η υπηρεσία του Τμήματος Δημοσίων Έργων, έχουν ξεπεράσει τις επτά χιλιάδες οι αναφορές, εκ των οποίων ωστόσο, έχει αποπερατωθεί μόλις το 25%, δηλαδή, ένα στα τέσσερα προβλήματα επιλύθηκε από τις τοπικές αρχές.

Την ώρα που οι υποψήφιοι δήμαρχοι μετρούν αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές Ιουνίου, τα χιλιάδες προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, αποτελούν αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερη πρόκληση για τους ίδιους για να προχωρήσουν στην άμεση επίλυση τους, ούτως ώστε να κερδίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης από τους δημότες τους, οι οποίοι ταλανίζονται με πολλαπλά προβλήματα στους δρόμους.

Ενδεικτικά, μέχρι την Τρίτη, έχουν καταγραφεί συνολικά 7,106 αναφορές στην υπηρεσία FicCyprus, από τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι 1,783, ενώ προγραμματίστηκαν άλλες 3,907 περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, βρίσκονται προς διαχείριση οι υπόλοιπες 116 αναφορές, για να ανατεθούν ή να προγραμματιστούν προς επιδιόρθωση στις τοπικές αρχές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως προκύπτει στη σύγκριση ανάμεσα στις πέντε επαρχίες για την αμεσότητά τους προς την επίλυση των παραπόνων που φθάνουν ενώπιον τους, καθώς η Λευκωσία είναι η μοναδική επαρχία, η οποία έχει μεγαλύτερο αριθμό επίλυσης προβλημάτων, από αυτά που εκκρεμούν. Πιο συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα, έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 1,122 αναφορές, ενώ εκκρεμούν άλλες 1,035 περιπτώσεις όπου ειδοποιήθηκε η αρμόδια αρχή, άλλες 111 αναφορές για τις οποίες προγραμματίστηκε επιδιόρθωση. Φυσικά, ένας μεγάλος αριθμός, που είναι 641 αναφορές, απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, καθώς φαίνεται να μην αποτελούσαν πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες επαρχίες, στη Λεμεσό, έχουν επιδιορθωθεί τα τελευταία δυο χρόνια 242 αναφορές, ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα 1,166 αναφορές και προγραμματίστηκαν 179 περιπτώσεις. Επίσης, απορρίφθηκαν συνολικά 370 αιτήματα για διάφορους λόγους. Στη Λάρνακα, που είναι πιο μικρός ο αριθμός των παραπόνων, οι τοπικές αρχές ολοκλήρωσαν 325 προβλήματα που τέθηκαν ενώπιον τους, ενώ ειδοποιήθηκε η αρχή 547 περιπτώσεις. Ακόμη, έχουν απορριφθεί 158 περιπτώσεις που έφθασαν κοντά τους. Για την Πάφο, μέχρι στιγμής υλοποιήθηκαν μόλις 45 περιπτώσεις, ενώ έχει ειδοποιηθεί η αρμόδια αρχή για 624 προβληματικά σημεία. Επιπλέον, όσο αφορά την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, επιδιορθώθηκαν 49 αναφορές, ενώ εκκρεμούν άλλα 56 αιτήματα που ειδοποιήθηκε η αρμόδια αρχή και επίσης σε άλλες 56 περιπτώσεις προγραμματίστηκε η επιδιόρθωσή τους.

Λόγω του μεγάλου όγκου αιτημάτων που λαμβάνει η πρωτεύουσα, ο Δήμος Λευκωσίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, έχει την ψηλότερη επίδοση για την άμεση ανταπόκρισή του, καθώς στο δείκτη επίδοσης που έχει κλίμακα τιμών από το 0 μέχρι το 5, καταλαμβάνει το 4,79. Δεύτερο με καλύτερη επίδοση, είναι το Τμήμα Δημοσίων Έργων της Λευκωσίας επίσης, που έχει ως δείκτη 3,78, ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Στροβόλου, Λατσιών και Αραδίππου.

1

Βραχνάς το οδόστρωμα για τους οδηγούς

Οι περισσότερες αναφορές για προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, αφορούν το οδόστρωμα, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 38% των αιτημάτων, δηλαδή συνολικά 2714 αναφορές, έχουν να κάνουν με μελανά σημεία που υπάρχουν στους δρόμους.

Ένας μεγάλος αριθμός παραπόνων, έχει να κάνει επίσης με τα πεζοδρόμια, αφού συνολικά 1,726 αναφορές έγιναν για προβληματικούς πεζόδρομους που αποτελούν σε κάποιες περιπτώσεις κίνδυνο-θάνατο για τους πεζούς.

Επιπρόσθετα, άλλα 387 παράπονα αφορούσαν αλλοιωμένες πινακίδες τροχαίας και άλλες 289 αναφορές για μειωμένο φωτισμό σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου. Σημειώνεται επίσης, ότι έχουν καταγραφεί ακόμη 595 αιτήματα για διάφορα άλλα ζητήματα που απασχόλησαν τους οδηγούς στο οδικό δίκτυο και εξετάστηκαν από τις τοπικές αρχές.

Δειτε Επισης

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία