Η Βουλή τίμησε τα θύματα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα

Η Ολομέλεια της Βουλή των Αντιπροσώπων τίμησε την Πέμπτη τα θύματα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα και προέτρεψε σε ενδυνάμωση των πολιτών.

Σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά, ο Προεδρεύων της Βουλής, Ζαχάριας Κουλίας, αναφέρθηκε στη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, λέγοντας ότι το πραξικόπημα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι της δικτατορίας.

Όπως είπε «η καταπάτηση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, οι διώξεις πολιτικών αντιπάλων, η καταδίκη αθώων πολιτών, καθώς και οι μέχρι θανάτου βασανισμοί των αντιφρονούντων συνθέτουν το κλίμα καταπίεσης και φόβου που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στην ελληνική κοινωνία», για να προσθέσει πως «αποκορύφωμα της δράσης της χούντας υπήρξε η τραγωδία του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974».

«Δεν ξεχνούμε», είπε, «την επέτειο του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, αφενός για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της χούντας και τις θυσίες που έγιναν προς αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε, αφετέρου για να θυμόμαστε τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε βάρος της δημοκρατίας και να γρηγορούμε απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχισμού».

Ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενθαρρύνει την εμπλοκή των πολιτών στην πολιτική ζωή του τόπου και την ενδυνάμωση του ρόλου και της φωνής τους στη λήψη αποφάσεων, ώστε μέσα από τη σύμπλευση, τη συνεργασία και την ενότητα να διασφαλίσουμε την ευημερία του λαού και την επανένωση της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου