Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»

Βγαίνει μπροστά το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σε σχέση με το θέμα «Καταβολή επιδόματος ενοικίου σε Διπλωμάτη».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, «μετά από σχετική ανώνυμη καταγγελία και κατόπιν διερεύνησης του θέματος από την Αστυνομία, το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε στις 20/09/22 ότι η Νομική Υπηρεσία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος από οποιονδήποτε πρόσωπο».

Παράλληλα σημειώνει πως, «σε ό,τι αφορά στο ζήτημα πιθανών πειθαρχικών αδικημάτων, η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών αποφάσισε όπως δεν προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η διερεύνηση της εν λόγω καταγγελίας στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, η οποία δεν στοιχειοθέτησε διάπραξη ποινικού αδικήματος για το θέμα».

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι στις 08/08/23 ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία επί επιπροσθέτων πτυχών του θέματος, συμπεριλαμβανομένων της ανάκτησης του ποσού που έλαβε ο εν λόγω Διπλωμάτης ως επίδομα ενοικίου, με τη Νομική Υπηρεσία να απαντά στις 24/11/23 αρνητικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είχαν προκύψει οποιαδήποτε νέα στοιχεία, για να αιτιολογούν πειθαρχική έρευνα, αποφασίστηκε πως δεν υφίσταντο λόγος που να δικαιολογεί απόκλιση από την προηγούμενη σχετική απόφαση.

Ωστόσο, προς αποφυγή τυχόν μελλοντικής παρερμηνείας ή/και εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε των κανονισμών του Σχεδίου Επιδόματος Ενοικίου, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αποφασίσει ότι θα προβεί, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, σε μελέτη για τροποποίηση του Σχεδίου, προκειμένου να καλυφθεί το οποιοδήποτε κενό στην ερμηνεία του εν λόγω Κανονισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό
«Υπήρξαν ψηλές προσδοκίες από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ που δεν υλοποιήθηκαν»
Το μήνυμα του ΠτΔ για την Πρωτομαγιά-«Η Κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων»