Ετοιμότητα Βουλής για στήριξη έργου ΚΣΣΕ εξέφρασαν Κύπριοι Βουλευτές στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο

Την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να στηρίξει το έργο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) εξέφρασαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, Γιώργος Λουκαΐδης, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Κωστής Ευσταθίου, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης που είχαν την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της ΚΣΣΕ, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Συνόδου της Συνέλευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση οι Κύπριοι Βουλευτές συνεχάρησαν τον κ. Ρουσόπουλο για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της ΚΣΣΕ και εξέφρασαν την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέσω της αντιπροσωπείας της στην ΚΣΣΕ, να στηρίξει με κάθε τρόπο το έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής του Συνέλευσης. Η φετινή χρονιά, ανέφεραν οι Κύπριοι βουλευτές, σηματοδοτεί την 75η επέτειο από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης ως θεματοφύλακα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη αλλά και τη θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή μέρους του εδάφους της Κύπρου.

Η υπεράσπιση των βασικών αρχών και αξιών του Οργανισμού και η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, σημείωσαν περαιτέρω, αποτελούν το ισχυρότερο οπλοστάσιο που διαθέτει η Κύπρος αλλά και κάθε άλλο κράτος μέλος, του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τρόπους ενίσχυσης της προβολής του έργου του Συμβουλίου της Ευρώπης στα κράτη μέλη και ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών για τα οφέλη που ανακύπτουν από την εκπροσώπησή τους στα διάφορα θεσμικά όργανα του Οργανισμού. Συζητήθηκαν επίσης άλλα επίκαιρα ζητήματα κοινού και ευρύτερου ενδιαφέροντος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό