Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση της πρόσληψης 259 νέων πυροσβεστών που θα προστεθούν στο υφιστάμενο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που αριθμεί σήμερα 680 μέλη, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε την Τετάρτη, στην τελετή αποφοίτησης των 27 Δόκιμων Πυροσβεστών της Σειράς Αρ. 3, που προσλήφθηκαν στις 5 Απριλίου 2021.

Άλλοι 44 Δόκιμοι Πυροσβέστες της Σειράς Αρ. 4, οι οποίοι προσελήφθησαν στις 7 Νοεμβρίου 2022, συνεχίζουν να παρακολουθούν τη Βασική Εκπαίδευση στη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών και αναμένεται να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της προβλεπόμενης εκπαίδευσης τον Νοέμβριο του 2025.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη 259 νέων Πυροσβεστών, αριθμός ο οποίος, σε σύγκριση με τη συνολική δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία απαριθμεί σήμερα 680 περίπου μέλη, είναι πολύ μεγάλος, "καταδεικνύοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται αφενός για την ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αφετέρου την ενίσχυση όλου του συστήματος ανταπόκρισης της Πολιτείας στις αυξημένες απαιτήσεις πυρασφάλειας και πυροπροστασίας της σύγχρονης εποχής", ανέφερε.

Ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι οι προκλήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ολοένα και αυξάνονται, μέσα από ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη, και αύξηση της συχνότητας εκδήλωσης φυσικών αλλά και τεχνολογικών καταστροφών που γίνονται όλο και εντονότερες συνεπεία της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το κλίμα, είπε ο Υπουργός, ο ρόλος του Πυροσβέστη καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός και δύσκολος, πιο απαιτητικός και πιο επικίνδυνος.

"Η Κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες της, τη συνεχή ενίσχυση και αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ό,τι αφορά τις υλικοτεχνικές της υποδομές και τον πυροσβεστικό στόλο και εξοπλισμό που διαθέτει", ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών υποδομών και εξοπλισμού, σε συνδυασμό με τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, συμβάλλουν, τόσο στην βελτίωση του βαθμού ανταπόκρισης, όσο και στην ενίσχυση της κατασταλτικής ικανότητας και δυνατότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επιχειρησιακό επίπεδο, διασφαλίζοντας και ενισχύοντας την ίδια ώρα, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.  

"Οι πολίτες αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν καθημερινά το έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία", ανέφερε, προσθέτοντας ότι το υψηλό επίπεδο και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η Πυροσβεστική στους πολίτες της χώρας θα συνεχιστεί και θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.

Σημειώνοντας ότι σε μερικές μέρες εισερχόμαστε στην νέα αντιπυρική περίοδο, είπε ότι η έγκαιρη προετοιμασία, ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η λήψη όλων των κατάλληλων προληπτικών μέτρων σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτροπή εκδήλωσης μεγάλων πυρκαγιών.

"Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας, να σας καλέσω όλους να προετοιμαστείτε κατάλληλα, έτσι ώστε να είστε σε θέση να τελείτε πάντοτε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας, έτοιμοι να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις νέες απαιτήσεις της εποχής μας, πάντοτε δίπλα στους πολίτες της χώρας μας", είπε στους Πυροσβέστες. Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την ελπίδα ο ανθρώπινος παράγοντας να μην αποτελέσει και φέτος την κύρια πηγή πρόκλησης πυρκαγιών στιγματίζοντας για ακόμα μια φορά  την κυπριακή ύπαιθρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του
Προχωρά σε προσφυγή κατά της απόφασης του υπ. Οικονομικών για αντιμισθία Εκλογών ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ
Χάθηκαν τα ίχνη 37χρονου στη Λάρνακα (pic)
Εφάρμοσε πλήρως όλες τις συστάσεις GRECO για Δικαστές η Κύπρος
Συναυλία στις Φυλακές από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το «ορφανό» πέλμα ποδιού στην Πάφο-Εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων
Η Αστυνομία εντόπισε πέντε θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Απουσιάζει από την οικία της στη Λεμεσό 13χρονη
Νέα αναβολή στην εξέταση της ένστασης των μοναχών για τις 807χιλιάδες ευρώ
Ενδείξεις για εμπρησμό πίσω από τη φωτιά σε οχήματα στη Λευκωσία