Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου

Αυτό το διάστημα των δύο χρόνων έδωσα το άπαν των δυνάμεών μου, από τη θέση του Δημαρχεύοντος Γεροσκήπου, για να κρατηθεί η τοπική αρχή σε ισορροπημένη λειτουργία λόγω της αλλαγής που τόσο αδόκητα προέκυψε. Άφησα όλες τις προσωπικές και επαγγελματικές δραστηριότητες μου, αφιερώνοντας όλο μου το χρόνο στον Δήμο Γεροσκήπου και τους Δημότες του, και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά σε συντονισμό και συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για την εγκαθίδρυση, ανάπτυξη και ευημερία του νέου Δήμου!

Τα έργα που έχουν γίνει ή έχουν ωριμάσει και ξεκινούν είναι δεκάδες στο σύντομο διάστημα των δύο ετών που Δημαρχεύω και χρειάζεται χρόνος για να αναφερθώ σε όλα εκτεταμένα, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι δημότες έχουν κριτήριο και γνώση. Μεταξύ πολλών έργων και δράσεων:

 • Αποπερατώσαμε το Ιατρικό Κέντρο Γεροσκήπου το οποίο τέθηκε σε λειτουργία πέρσι. Το κόστος για την ανέγερσή του καταβλήθηκε κατά τα 4/5 από το Κράτος, και το 1/5 από τη δημοτική αρχή.
 • Αποπερατώσαμε τον κόμβο επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και της Ιπποκράτους, έργο αξίας €585 χιλιάδων, ως μέρος της Β’ Φάσης βελτίωσης της Μακαρίου.
 • Υλοποιήσαμε το νέο κυκλικό κόμβο Μιχάλη Παυλίδη παρά το παλαιό ΚΕΝ που είναι ο προπομπός του βόρειου παρακαμπτήριου δρόμου, αξίας €2,2 εκατομμυρίων.
 • Εντός των ημερών ξεκινά η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου μας, ένα έργο που θα είναι αξίας €3,35εκ.
 • Τον Σεπτέμβριο αρχίζει η Β’ Φάση της βελτίωσης της Μακαρίου από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης μέχρι τον κυκλικό κόμβο Κολώνης. Με προϋπολογισμό €4 εκατομμύρια (προσφοροδότηση Ιούλιος 2024).
 • Τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις ύψους €900 χιλιάδων.
 • Έχουμε ωριμάσει και προχωρούμε άμεσα σε προσφοροδότηση των ωσμωτικών έργων της πλατείας και του πυρήνα, μέσω των Ταμείων Πολιτικής συνοχής και του προγράμματος Θάλεια ύψους €4,5 εκατομμυρίων. Το έργο περιλαμβάνει ανακατασκευή και εξωραϊσμό των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Αφροδίτης και Αγίας Παρασκευής. Τη σύνδεση της Κάτω Βρύσης με το γραμμικό πάρκο Αι Γιώργη, αναβάθμιση του πρασίνου με μεγάλα έτοιμα δέντρα, διαπλάτυνση της γέφυρας πάνω από το αρδευτικό κανάλι και κατασκευή υποδομής εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Κάτω Βρύσης. Καθώς και ανακατασκευή του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην Κάτω Βρύσης. Επίσης, βελτίωση των όψεων των υποστατικών στο βόρειο μέτωπο της Πλατείας επί της Λεωφόρου Μακαρίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία χώρου στάθμευσης στη Δημοτική Παραλία όπου βρίσκονται τα περίπτερα εξυπηρέτησης λουομένων. Επίσης, πεζόδρομος που θα διέρχεται από τα ξενοδοχεία και θα καταλήγει περίπου στα όρια της πλαζ Γεροσκήπου με προοπτική στο μέλλον να συνεχίσει μέχρι και τον Ποταμό Έζουσας.
 • Έχουμε, επίσης, προχωρήσει σε αριθμό εξωραϊστικών έργων βελτίωσης της καθημερινότητας με αρκετές σημειακές βελτιώσεις πεζοδρομίων, κατασκευές νησίδων σε διάφορες οδούς, στην επαναδιαχείριση της οδού Γ. Μ. Σάββα αναβαθμίζοντας την εμπορικότητα της και αποπερατώσαμε τη τρίτη φάση επέκτασης και εξωραϊσμού του κοιμητηρίου.
 • Σε θέματα κοινωνικής πολιτικής συμβάλαμε και είχαμε συμμετοχή στα έργα συντήρησης, δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που έγιναν σε συνεργασία με την Επιτροπή του ΣΚΕ, στο Πολυδύναμο Κέντρο Παιδιών και στο Κέντρο Ενηλίκων. Παράλληλα , με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και του Πολυδύναμου Κέντρου, έχουμε πρώτοι παγκυπρίως εγκριθεί, για χορηγία από ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους €340.000, για επέκτασή του. Παράλληλα, είναι υπό σχεδιασμό στην περιοχή Επτά Άι Γιώργηδες, νέο Πολυδύναμο Κέντρο ως αντιστάθμισμα ιδιωτικής ανάπτυξης.
 • Δώσαμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία και προσφέραμε βοήθεια στα έξι σχολεία του Δήμου μας.
 • Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη του πρασίνου με φυτεύσεις περισσοτέρων από 250 μεγάλων ώριμων δέντρων σε διάφορες οδούς και νησίδες. Ανακαινίσαμε πάρκα και δημιουργήσαμε νέα.
 • Προχωρήσαμε σε εξωραϊσμό και ανάδειξη μνημείων που βρίσκονται στο Δήμο, όπως αυτό των Ικάρων Αεροπόρων που χάθηκαν το 1974, και το νέο που είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
 • Προσθέτω επίσης την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου που κόστισε γύρω στις €340.000 ποσό που καλύφθηκε από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου.

Στέκομαι όμως σε ένα έργο για το οποίο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος αφού συμμετείχα σε αυτό, από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Παραλιών. Τη Δημοτική παραλία της Γεροσκήπου – το στολίδι της επαρχίας Πάφου! Μια παραλία, η οποία ξεκίνησε να αλλάζει εδώ και μια δεκαετία περίπου, και που με συνεχείς βελτιώσεις κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να καταστεί πόλος έλξης όχι μόνο για τους Δημότες μας αλλά και για χιλιάδες άλλους επισκέπτες από όλη την Κύπρο. Μια αναβάθμιση η οποία θα συνεχιστεί βάσει του Mater Plan Περιοχής, με τμηματική εφαρμογή του.

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα έχουν γίνει, σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα των δύο ετών.

*Του Κυριάκου Χατζηβασίλη, δημαρχεύοντος Γεροσκήπου και υποψήφιου Δήμαρχου Ανατολικής Πάφου

Δειτε Επισης

Τι έχουμε και ποια Ευρώπη θέλουμε
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Δικαίωμα Κρατουμένων στην επανένταξη
Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Η Δικαίωση άργησε μια ολόκληρη ζωή...
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα