Οι συνομιλίες Χαμάς με Ισραήλ παραπαίουν ισχυρίζεται το Κατάρ-Επικοινωνία Ερντογάν και Χανίγια το Σ/κ

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιβάλει κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων «παραπαίουν», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, εκ των μεσολαβητών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

«Περνάμε από μία δύσκολη φάση με κάποια πισωγυρίσματα και προσπαθούμε, κατά τον δυνατόν, να την ξεπεράσουμε (...) κατά τρόπο που θα δίνει τέλος στα δεινά του πληθυσμού στην Γάζα και θα επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε ο Σέιχ Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Κατάρ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο, διεξάγουν ως μεσολαβητές συνομιλίες για να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα έχει το σαββατοκύριακο συνομιλίες με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε, μετέδωσε το δίκτυο NTV

«Θα φιλοξενήσω τον ηγέτη της παλαιστινιακής υπόθεσης το σαββατοκύριακο. Θα συζητήσουμε πολλά θέματα», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης χαρακτηρίζοντας την Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Πάπα και οι δύο «μυστικές» επεμβάσεις-Ο γιατρός του αφηγείται
Ο Ζελένσκι επιστρέφει εκτάκτως στην Ουκρανία μετά τη νέα επίθεση στο Κίεβο
Μασκ και Μπέσεντ παραλίγο να πιαστούν στα χέρια μπροστά στον Τραμπ-Φώναζαν στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου
Συρρέουν πλήθη για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό-Μπαράζ επαφών ετοιμάζει ο Τραμπ
Νύχτα αγωνίας στην Κωνσταντινούπολη-Φόβοι για έναν ακόμη μεγαλύτερο σεισμό μετά τα 6,2 Ρίχτερ
Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο με πυραύλους και drones-Δύο νεκροί και 54 τραυματίες
Η Ινδία κλείνει τα σύνορα με το Πακιστάν και απελαύνει διπλωμάτες μετά την φονική επίθεση στο Κασμίρ
ΒΙΝΤΕΟ: Η Χαμάς έβαλε όμηρο να «γιορτάσει» τα γενέθλιά του-«Κάντε συμφωνία, αλλιώς θα γυρίσουμε σε φέρετρο»
Ισχυρισμοί Τραμπ ότι είναι κοντά σε συμφωνία με Ουκρανία για το τέλος του πολέμου-Τι απαντά το Κίεβο
Τεράστιες πυρκαγιές έξω από την Ιερουσαλήμ-«Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από την Ελλάδα»