Ερντογάν για Ισραήλ-«Έχουν προ πολλού ξεπεράσει τον Χίτλερ αυτοί, είναι δολοφόνοι 14.000 παιδιών»

"Έχουν προ πολλού ξεπεράσει τον Χίτλερ αυτοί", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας το Ισραήλ για "δολοφονία 14 χιλιάδων παιδιών".

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε εξάλλου πως η Χαμάς είναι η αντίστοιχη οργάνωση του κινήματος Kuvay-ı Milliye κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας της Τουρκίας.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος  ανέφερε πως το κόμμα του έχει αγκαλιάσει την παλαιστινιακή υπόθεση χωρίς αμφιβολία και πως πλήρωσαν πολύ υψηλό τίμημα γι αυτό. 

«Ενώ κανείς στον κόσμο δεν μπορούσε να μιλήσει, βγήκαμε και είπαμε: ‘η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι κίνημα αντίστασης’. Από το βήμα του ΟΗΕ αποκαλύψαμε πώς το Ισραήλ βήμα με βήμα κατέλαβε παλαιστινιακά εδάφη. Εδώ το λέω ξεκάθαρα. Η Χαμάς είναι αυτό που ήταν το Kuvay-ı Milliye κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι το να λέμε αυτό έχει ένα τίμημα. Αφήστε όλο τον κόσμο να μάθει και να καταλάβει», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Πρόσθεσε πως «ακόμα κι αν μείνω μόνος, θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού όσο ο Αλλάχ μας δίνει ζωή. Σκοτώθηκαν 14 χιλιάδες παιδιά. Έχουν προ πολλού ξεπεράσει τον Χίτλερ αυτοί. Θα υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης, παρά αυτούς που αγνοούν τους θανάτους 14 χιλιάδων αθώων παιδιών και προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια του Ισραήλ λέγοντας 'η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση’», σημείωσε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένοπλοι λεηλάτησαν μεγάλες ποσότητες ιατρικού εξοπλισμού στη Γάζα-Καταγγελία ΟΗΕ
Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει να πάνε Άραβες υπουργοί Εξωτερικών στη Ραμάλα
Τραμπ: O Ζελένσκι και ο Πούτιν είναι ξεροκέφαλοι
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-«Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε»
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Ζελένσκι-Στο επίκεντρο η συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη δυτική Συρία μετά από έναν μήνα-Ένας άμαχος νεκρός
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50%
Ο Τραμπ συμβούλευσε τον Μακρόν να βεβαιώνεται ότι είναι κλειστή η πόρτα
Διαδηλώσεις φοιτητών στη Σερβία με αίτημα την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών
Μυστήριο με το μαυρισμένο μάτι του Μασκ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ