Εγκαινίασε κύκλο συναντήσεων με τα Προσωρινά Συντονιστικά Συμβούλια ο ΥΠΕΣ-Σε καλό επίπεδο η Λευκωσία

Σειρά συναντήσεων με όλα τα Προσωρινά Συμβουλευτικά Συμβούλια (ΠΣΣ) των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) ξεκίνησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενόψει της εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από 1η Ιουλίου. Κατά τις συσκέψεις, γίνεται ανασκόπηση της μέχρι τώρα υλοποίησης των διεργασιών, ενώ εξετάζεται η πορεία εφαρμογής των εκκρεμοτήτων. Ο κύκλος επαφών άρχισε σήμερα με το Προσωρινό Συμβούλιο του ΕΟΑ Λευκωσίας.

Στη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη μεταφορά του προσωπικού από τις υφιστάμενες πολεοδομικές και οικοδομικές αρχές στη Διεύθυνση Αδειοδότησης του ΕΟΑ, καθώς και τα ζητήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η αρχή των επαφών γίνεται με τον ΕΟΑ Λευκωσίας, ο οποίος βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο υλοποίησης των εκκρεμοτήτων. Στόχος των συναντήσεων, είπε, είναι να γίνει μια ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών από όλα τα Προσωρινά Συντονιστικά Συμβούλια.

Πρόσθεσε πως έχουν επίσης προγραμματιστεί περιφερειακές συναντήσεις με Κοινότητες, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν εφαρμοστεί αυτά που είχαν καταγραφεί, ώστε να προχωρήσουν όλες οι διεργασίες για ομαλή μετάβαση στο νέο περιβάλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις περιπτώσεις όπου θα αποδειχθεί ότι παράτυπα έγιναν πιστοποιήσεις των στοιχείων πολιτών για τη μετακίνηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων σε άλλους Δήμους ή Κοινότητες, ο κ. Ιωάννου είπε ότι, μετά τον έλεγχο που θα γίνει, εκεί και όπου υπάρχουν παρατυπίες θα καταγγελθούν.

Δειτε Επισης

Η 25χρονη Ήλια Ηροδότου εξελέγη Κοινοτάρχης Πέρα Πεδιού έπειτα από επαναληπτική εκλογική διαδικασία
Στήριξη στην κυριαρχία Ουκρανίας εξέφρασε ο ΠτΔ στον Ζελένσκι-Συναντήθηκε και με Μητσοτάκη
H παρέμβαση του Προέδρου στη Διεθνή Διάσκεψη-«Πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»
Ζητά από τον Σιζόπουλο εκλογές ο Ηλιοφώτου-«Η ΕΔΕΚ χρειάζεται οξυγόνο και αυτός που θα της το δώσει δεν είσαι εσύ»
ΠτΔ: Ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για για ενίσχυση μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών
Στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία ο ΠτΔ
Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς
Απαντά στις επικρίσεις για τα κλιματιστικά η Αννίτα-«Πρόβλημα της προηγούμενης Κυβέρνησης»
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου