Ο Πρόεδρος του Ισραήλ συναντήθηκε με ΥΠΕΞ Βρετανίας και Γερμανίας

Ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους κάλεσε «όλο τον κόσμο» να αντικρούσει την απειλή που θέτει το «καθεστώς» της Τεχεράνης, στη διάρκεια συναντήσεων με τον Βρετανό και τη Γερμανίδα Υπουργούς Εξωτερικών που είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί επιτακτικά και αποφασιστικά εναντίον της απειλής που θέτει το ιρανικό καθεστώς, το οποίο επιδιώκει να υπονομεύσει τη σταθερότητα όλης της περιοχής», ανέφερε ο Ισαάκ Χέρτσογκ στην πλατφόρμα «X».

Ο ίδιος είπε πως είχε μια πολύ «ζεστή συζήτηση» με τον Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και με την Αναλένα Μπέρμποκ, τους πρώτους Υπουργούς Εξωτερικών που επισκέπτονται το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η επίσκεψη του Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποιείται την επομένη της έκκλησης για «ψυχραιμία» που απηύθυνε στο Ισραήλ ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος υπογράμμισε πως μια κλιμάκωση δεν θα ήταν «προς όφελος κανενός».

Η Αναλένα Μπέρμποκ τάχθηκε από την πλευρά της χθες, Τρίτη, υπέρ νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Διαβεβαιώνοντας το Ισραήλ για την «πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας» είπε επίσης πως ήθελε να συζητήσει με τους ηγέτες του τρόπους «να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση».

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στο Ισραήλ, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως είναι σαφές ότι το Ισραήλ έλαβε την απόφαση να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους και εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή θα διενεργηθεί με τρόπο που θα ελαχιστοποιήσει την κλιμάκωση.

«Είναι σαφές πως οι Ισραηλινοί λαμβάνουν απόφαση να δράσουν», δήλωσε ο Κάμερον. «Ελπίζουμε να το κάνουν με τρόπο που θα κάνει το λιγότερο δυνατό για να κλιμακωθεί αυτό».

Η Βρετανία θέλει να δει συντονισμένες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, πρόσθεσε. «Πρέπει να δοθεί ένα σαφές αδιαμφισβήτητο μήνυμα από την G7» (την Ομάδα των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών), είπε.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ρωσικός βομβαρδισμός σε σιδηροδρομική υποδομή του Χαρκόβου-Σκοτώθηκε ένας 20χρονος
Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις
Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι, σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί από την επίθεση με σπαθί κατάνα στο Λονδίνο
Τρίχρονο κοριτσάκι στις ΗΠΑ πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της-Τελικά ήταν... 60.000 μέλισσες
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία για να εξοντώσουμε τη Χαμάς
Ολοκληρώνεται στις 2 Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Περιμένει το πράσινο φως από ΗΠΑ η Κύπρος
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό-Πέντε νεκροί
Σε εξέλιξη η κατασκευή πλωτής προβλήτας που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα (pics)
Στην Ιορδανία ο Μπλίνκεν-Στο επίκεντρο η αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου-Αναφορές για πολλούς τραυματίες