Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα για το Πάσχα

Στη δεύτερη θέση προτίμησης ως ο απόλυτος προορισμός για το Πάσχα, βρίσκεται η Ελλάδα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το DiscoverCars.com το οποίο χρησιμοποίησε δεδομένα από το instagram για να καταλήξει στη λίστα με τις 20 δημοφιλέστερες χώρες που πρέπει κανείς να επισκεφτεί τις ημέρες του Πάσχα.

Η έρευνα βασίστηκε στα hashtags στο instagram που αναφέρονται στους εορτασμούς που γίνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά τις ημέρες της θρησκευτικής γιορτής. Ο Aleksandrs Buraks, Επικεφαλής Ανάπτυξης στο DiscoverCars.com, ανέφερε σχετικά «Η Ελλάδα έχει τόσες πολλές και πλούσιες παραδόσεις τόσο για το Πάσχα όσο και για τον ερχομό της άνοιξης. Απολαύσαμε την εξερεύνηση αυτού του κομματιού και να διαβάζουμε για όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι στην Ελλάδα γιορτάζουν τις εποχές που αλλάζουν, καθώς και την Ορθόδοξη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ένα από τα έθιμα που μας εντυπωσίασαν περισσότερο ήταν οι όμορφες λιτανείες της Μεγάλης Παρασκευής, όπου ο Επιτάφιος θα μεταφερθεί στο δρόμο και θα ακολουθήσει πλήθος που θα ψάλλει ύμνους. Κάτι που μας αρέσει στη λίστα είναι το γεγονός ότι η άνοιξη σε καθεμία από αυτές τις χώρες θα είναι μια διαφορετική εμπειρία, ανάλογα με την εποχή του έτους. Εάν επρόκειτο να επισκεφτείτε την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία την άνοιξη, θα ταξιδεύατε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, που σημαίνει ότι μπορεί να δείτε δύο εποχές της άνοιξης τον ίδιο χρόνο!

Το ελληνορθόδοξο Πάσχα είναι μια πολύ σημαντική περίοδος στο ελληνικό ημερολόγιο και είναι παγκοσμίως διάσημο ως εορτασμός. Ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του ελληνορθόδοξου Πάσχα είναι η λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, που τελείται στις εκκλησίες το βράδυ του Σαββάτου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όλα τα φώτα θα σβήσουν και τα κεριά της εκκλησίας που περιμένουν θα ανάψουν από τον ιερέα. Είναι όμορφο να το βλέπεις! Στη συνέχεια, σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις, θα εκτοξευθούν πυροτεχνήματα για τον εορτασμό της Ανάστασης.

Και την επόμενη μέρα, την ίδια την Κυριακή του Πάσχα, οι οικογένειες θα μαζευτούν για ένα παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα σερβιριστεί ψητό αρνί, ένα πιάτο που έχουν τελειοποιήσει γενιές Ελλήνων».

pasxa-tourismos

Οι 5 κορυφαίοι Πασχαλινοί προορισμοί σύμφωνα με την έρευνα ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο επισημάνθηκε 3655 φορές στο Instagram. Η Ελλάδα επισημάνθηκε 2927 φορές με hashtags που σχετίζονται με το Πάσχα. Στην τρίτη θέση ήταν η Αυστραλία με 2793 επισημάνσεις. Ο Καναδάς κατατάσσεται στην 4η θέση, καθώς επισημάνθηκε 1394 φορές. Και στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία με 662 επισημάνσεις. Το DiscoverCars.com συνέκρινε επίσης τη σειρά με την οποία οι χώρες κατατάχθηκαν για τους εορτασμούς του Πάσχα στο Instagram το 2023 με τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους. Έτσι, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη η κατασκευή πλωτής προβλήτας στη Μεσόγειο (pics)
Εμφύλια πυρά Ορφανίδη κατά Αρμεύτη-Κάνει λόγο για προσβλητική δήλωση, ζητά απολογία
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου-Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Το πανόραμα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Οι υποψήφιοι για ΕΟΑ, δήμους και αντιδημαρχίες
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Παρέμβαση Αβέρωφ για κουρεμένους-Άμεση καταβολή 11 χιλιάδων αντί οκτώ στους δικαιούχους
Στην παρουσία της Ούρσουλας η εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ