Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο

Οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο για την επαρχία Πάφου ήταν συνολικά 6.359 ανέφερε ο Αναπληρωτής Έπαρχος Πάφου και Έφορος Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργος Χρυσαφίνης, προσθέτοντας πως οι ενστάσεις θα διαφοροποιήσουν σε κάποιο βαθμό τον αριθμό αυτό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χρυσαφίνης είπε πως οι μετακίνησεις που αφορούν την επαρχία ανέρχονται σε 2.593. Σχετικά με τον Δήμο Πάφου - που θα είναι ο μητροπολιτικός Δήμος - ο κ. Χρυσαφίνης ανέφερε πως οι νέες εγγραφές ανέρχονται σε 4.166 και οι μετακινήσεις σε 998. Από τις νέες εγγραφές δηλαδή τις 6.359, συνέχισε, οι 4.521 αφορούν Ευρωπαίους πολίτες.

Ο κ. Χρυσαφίνης ανέφερε πως «δηλώσουμε πανέτοιμοι και θα βοηθήσουμε τον κόσμο για να ασκήσει τα δικαιώματά του αλλά και θα είμαστε υποβοηθητικοί στον βαθμό που μπορούμε προς αυτούς τους υποψηφίους».

Για τον Δήμο Πάφου, στον οποίο δεν θα ενταχθούν κοινότητες, εκλέγονται 23 δημοτικοί σύμβουλοι και ένας Αντιδήμαρχος.

Ο Αναπληρωτής Έπαρχος Πάφου είπε ακόμη πως ο Δήμος Ανατολικής Πάφου (νυν Γεροσκήπου) θα αποτελείται από πέντε διαμερίσματα. Συνολικά, ανέφερε, θα εκλεγούν 11 δημοτικοί σύμβουλοι και πέντε αντιδήμαρχοι, εκ των οποίων οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι και ένας αντιδήμαρχος από το Δημοτικό Διαμέρισμα Γεροσκήπου.

Στην Αγία Μαρινούδα δεν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, επίσης στην Αχέλεια δεν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος , στα Κονιά εκλέγονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι και στην Τίμη ένας δημοτικός συμβούλος. 

Επίσης ο Δήμος Ανατολικής Πάφου συνέχισε, εκλέγει έναν Δήμαρχο. Από έναν Αντιδήμαρχο εκλέγουν ο Δήμος Ανατολικής Πάφου και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίας Μαρινούδας και Αχέλειας,  έναν Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Διαμέρισμα Κονιών και έναν Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Διαμέρισμα Τίμης.

Στον Δήμο Ακάμα (νυν Πέγειας) εκλέγονται εννέα δημοτικοί σύμβουλοι και επτά Αντιδήμαρχοι. Συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Πέγειας εκλέγει πέντε δημοτικούς σύμβουλους και έναν Αντιδήμαρχο, ενώ τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ακουρσού, Κάτω Αρόδων και Πάνω Αρόδων από έναν Αντιδήμαρχο  και από κανέναν δημοτικό σύμβουλο.  Το Δημοτικό Διαμέρισμα Ίνιας, όπως και το Δημοτικό Διαμέρισμα Κάθηκα, εκλέγουν από ένα δημοτικό σύμβουλο και από έναν Αντιδήμαρχο και το Δημοτικό Διαμέρισμα Κισσόνεργας δύο δημοτικούς Σύμβουλους και ένα Αντιδήμαρχο.

Στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς εκλέγονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι και 14 Αντιδήμαρχοι.  Από ένα Δημοτικό Σύμβουλο και από έναν Αντιδήμαρχο εκλέγουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πόλεως Χρυσοχούς και Αργάκας. Επίσης από έναν Αντιδήμαρχο  εκλέγουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίας Μαρίνας, Ανδρολύκου, Γιαλιάς, Δρούσειας, Κρήτου Τέρρας, Μακούντας, Νέου Χωρίου, Νέων Δημάτων, Πελαθούσας, Πωμού, Τέρας και Χρυσοχού και κανένα δημοτικό σύμβουλο.

Συνολικά εικοσιεπτά Αντιδημάρχοι και σαράντα πέντε δημοτικοί σύμβουλοι θα πλαισιώνουν τους τέσσερις Δημάρχους της επαρχίας Πάφου, που θα εκλεγούν στις 9 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχολικοί Έφοροι

Ο κ. Χρυσαφίνης ανέφερε πως ένας αριθμός σχολικών εφόρων ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο εκάστου Δήμου και ένας αριθμός από αυτούς εκλέγονται. Στην Πάφο συνέχισε θα έχουν 7 σχολικούς εφόρους και οι 4 θα ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δειτε Επισης

Το πανόραμα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Οι υποψήφιοι για ΕΟΑ, δήμους και αντιδημαρχίες
Θ. Θεοφίλου: Από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ η Κύπρος αναδείχθηκε σε γέφυρα προς τη Μέση Ανατολή
Ανακηρύσσονται εκλεγέντες Πρόεδροι-Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων άνευ ανθυποψηφίου
Διάκριση Λουκά Φουρλά στην χάραξη πολιτικών Υγείας στην Ευρώπη βάσει δείκτη HPL
Παρέμβαση Αβέρωφ για κουρεμένους-Άμεση καταβολή 11 χιλιάδων αντί οκτώ στους δικαιούχους
Στην παρουσία της Ούρσουλας η εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Να εγκύψει στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ζητά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου από ΚΣ ΟΑΣΕ
Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος