ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - ΜΙΕΕΚ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΛ, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού με θέμα την εφοδιαστική αλυσίδα, μια θεματική που αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η εκδήλωση αποτέλεσε τη συνέχεια του συνεδρίου των World Trade Centers, που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στη Λεμεσό με τη συμμετοχή συνέδρων από μεγάλο αριθμό χωρών του εξωτερικού. Στο εν λόγω συνέδριο, επίσης το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» των ΜΙΕΕΚ και το ΕΒΕΛ συμμετείχαν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών του ΕΒΕΛ, καθώς και σπουδαστές/-τριες των ΜΙΕΕΚ, αναλύθηκαν οι προκλήσεις που διαρκώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Συζητήθηκαν οι απαιτήσεις για διαρκή προσαρμογή και καινοτομία, καθώς και λύσεις με στόχο τη δημιουργία μιας ευέλικτης, ανθεκτικής και βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας, που θα συμβάλλει στη διευκόλυνση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.

Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα με τους/τις συμμετέχοντες/χουσες να αποκομίζουν πολλά από τις εμπειρίες και τις γνώσεις των επαγγελματιών του χώρου.

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κυρία Λίνα Έλληνα, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» των ΜΙΕΕΚ, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η κα. Λουκιάνα Βαττή, Group Supply Chain Manager and Logistico Facility Manager, στο RPT Group, ο κος Γρηγόρης Γρηγορίου, IT Manager στην Island Oil (Holdings) Ltd, ο κύριος Σταύρος Φωκάς Καβαλιεράκης, Εκπαιδευτής Ναυτιλιακών Σπουδών MIEEK και Πρόεδρος ICS Κύπρου και ο κύριος Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος, Chief Operating Officer της Kazoulis Global Logistics Ltd και Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΥΦΕΑΣ.

Δειτε Επισης

Το ARDES Project του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διδάσκει στους μαθητές πώς συνδυάζεται η τέχνη με τη βιωσιμότητα
Αντώνης Ρέμος και Ελένη Φουρέιρα στην συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο #NammosLimassol!
Πρόγραμμα ‘Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ’ του ΠΑΣΥΚΑΦ! ‘Απώλεια Μαλλιών – Τρόποι Διαχείρισης’
ΠΑΣΥΚΑΦ: Συνεχίζει για δεύτερη χρόνια το επιτυχημένο πρόγραμμα «Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ»
Ποιο είναι το φαινόμενο που απειλεί τις σχέσεις μας;
Καρδιακοί όγκοι
Metropolis Mall: Ο Kύριος Προορισμός Αγορών, Ψυχαγωγίας και Κοινότητας στην Καρδιά της Λάρνακας
Ο 7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex και ο 1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC
Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini “HUG EACH OTHER AGAIN” στη Λευκωσία
Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon