Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο

Την πληροφορία ότι το Ισραήλ έχει διαβεβαιώσει τις αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής ότι η απάντησή του στην επίθεση του Ιράν σε βάρος του δεν τις βάλει σε κίνδυνο μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Kan την ώρα που υπάρχει η ανησυχία από τις χώρες αυτές ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπόλογες από την Τεχεράνη σε περίπτωση ανταποδοτικού ισραηλινού χτυπήματος.

Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή η ενημέρωση από το Ισραήλ έγινε σε χώρες όπως η Ιορδανία, η Αίγυπτος και οι χώρες του Κόλπου υποσηρίζοντας ότι η απάντηση, όταν πραγματοποιηθεί, θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το Ιράν να μην μπορεί να τους εμπλέξει σε τυχόν δική του απάντηση.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Τεχεράνη δια του προέδρου της χώρας, επιμένει να προειδοποιεί ότι τυχόν κίνηση του Ισραήλ εναντίον της θα προκαλέσει αντίδραση.

Η αναφορά αυτή έγινε από τον Ιμπραήμ Ραϊσί σε διάλογο που είχε με τον εμίρη του Κατάρ.

Όπως σημειώνουν οι Times of Israel η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει στην Ιορδανία μετά τις προειδοποιήσεις δια ιρανικών μέσων ενημέρωσης ότι θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο σε περίπτωση κατά την οποία συνεργαστεί με το Ισραήλ σε μια επίθεση κατά του Ιράν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σιβυλλική δήλωση Τραμπ για το μεταναστευτικό-«Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα»
Σύλληψη πέντε ανδρών στη Βρετανία με υποψία ότι απεργάζονταν «τρομοκρατική ενέργεια»
Την Τετάρτη συγκαλείται το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα-Πλούσια η ονοματολογία, φειδωλοί οι καρδινάλιοι
ΒΙΝΤΕΟ: Γροθιά στο πρόσωπο δέχτηκε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Οζγκούρ Οζέλ
Εξετάζει αντίδραση στην επίθεση των Χούθι ο Νετανιάχο-Συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας
Συνδυασμός ατμοσφαιρικών μεταβολών, ΑΠΕ και αδράνειας συστήματος η διακοπή ρεύματος στην Ιβηρική
Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε οικογενειακό πάρτι στο Χιούστον
ΒΙΝΤΕΟ: Πύραυλος από την Υεμένη έπληξε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ-Έξι τραυματίες
Τι κρύβει ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας-Πόση είναι πραγματικά η αξία του
Πέντε άτομα επέζησαν για 36 ώρες πάνω σε ένα αεροπλάνο περικυκλωμένο από αλιγάτορες στον Αμαζόνιο