«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης

Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν, δηλώνει ανώτατος κρατικός αξιωματούχος στην κρατική ισραηλινή τηλεόραση, «αλλά το μόνο που απομένει είναι να αποφασισθεί ποιος ακριβώς θα είναι ο στόχος και ποιος θα είναι ο χρόνος της επίθεσης». Η δήλωση αυτή ενισχύει τις διαρροές που μεταδίδουν οι Wall Street Journal και το CNN ότι επίκειται ισραηλινή επίθεση στο Ιράν το αμέσως ερχόμενο διάστημα.

Το πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα για τρεις ώρες, χωρίς να εκδοθεί απόφαση. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ισραηλινά μέσα μετέδωσαν ότι ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου προσπάθησε να συγκαλέσει συνάντηση με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκαλώντας σχόλια στα τοπικά ΜΜΕ, ότι αυτή η ασυνήθιστη κίνηση ίσως να προλέγει ότι ο χρόνος της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν πλησιάζει. Ωστόσο, εν τέλει η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε «εξαιτίας έλλειψης συντονισμού» με τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα, που επικαλούνται κυβερνητικούς παράγοντες, ο Βενιαμίν Νετανιάχου απαντώντας σε ερωτήματα Υπουργών της παράταξής του σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης κατά του Ιράν, φέρεται να δήλωσε ότι «το χτύπημα θα πρέπει να γίνει κατόπιν σκέψης και όχι εν βρασμώ». Παράλληλα, άλλες κρατικές πηγές αναφέρουν στα τοπικά ΜΜΕ ότι το Ισραήλ έχει δεσμευθεί να ενημερώσει εκ των προτέρων τις ΗΠΑ για τον στόχο και τον τρόπο επίθεσης στο Ιράν.

Τα κρατικά μέσα μεταδίδουν απόψε ότι ο Νετανιάχου έχει ζητήσει από τον στρατό κατάλογο πιθανών στόχων στο Ιράν και σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο περιλαμβάνεται ένα εργοστάσιο στην περιοχή της Τεχεράνης και ένα σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης. Όπως σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές στο Ισραήλ, η επίθεση στο Ιράν σχεδιάζει κατά τέτοιον τρόπο ώστε να είναι αναλογική της ιρανικής επίθεσης που προηγήθηκε, να μην προκληθεί περιφερειακή ανάφλεξη και να έχει τέτοια έκταση ώστε να μην αιτιολογεί ιρανική ανταπάντηση.

Η ακριβής ώρα της αυριανής συνεδρίασης του πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου δεν έχει ανακοινωθεί.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επτά επαρχίες του Ισημερινού
Η Σουηδία προσφέρει στρατιωτική βοήθεια 6,5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία έως το 2026
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 32 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κολομβία
Έντεκα νεκροί σε έφοδο του Ισραήλ στην Τζενίν
Με άλλες τρεις κάμερες σε Λεμεσό και την μετακίνηση δυο από Λευκωσία ολοκληρώνεται το παζλ του συστήματος
Φουντώνει η κόντρα για τα ΚΙΕ, απαντούν στην ΟΕΛΜΕΚ οι συντεχνίες-Πυρά και κατά ΥΠΑΝ
Στο κάδρο των ποινικών ανακριτών για την δολοφονία Θανάση συγκεκριμένα πρόσωπα-Επανεξετάζονται στοιχεία
Νέο ιστορικό κεφάλαιο στην σύγκρουση θεσμών-Μπαίνουν στην αρένα τα στρατόπεδα Εισαγγελίας και Ελεγκτή
Ανοίγει ξανά το θέμα συμμετοχής του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ ο ΔΗΣΥ
BINTEO: Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό και ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει το μέλλον