Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ

Για υπερβολικό και μη διαχειρίσιμο φόρτο εργασίας των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, ζητώντας από την αρμόδια Υφυπουργό την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Όπως αναφέρεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λειτουργών, είναι πρακτικά αδύνατον να ανταποκριθούν επαρκώς στα καθήκοντά τους υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς ο μέσος αριθμός υποθέσεων ανά λειτουργό έχει φτάσει στις 100 και πλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τις 200, πολλαπλάσιος, όπως σημειώνεται, από αυτόν που θεωρείται διαχειρίσιμος από έναν επαγγελματία (25-30 υποθέσεις), σύμφωνα και με τα διεθνή πρότυπα. 

Παρά την πρόσφατη προκήρυξη για πρόσληψη 9 νέων λειτουργών, είναι προφανές ότι απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση του προσωπικού για να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική διαχείριση του συσσωρευμένου και διαρκώς αυξανόμενου όγκου εργασίας, συνεχίζει η συντεχνία, προσθέτοντας ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με γνώμονα το κατάλληλο γνωσιακό και επιστημονικό υπόβαθρο των υποψηφίων, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της πρώτης γραμμής. 

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η προσπάθεια των λειτουργών μας μοιάζει με έναν άνισο αγώνα, με σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση και επαγγελματική εξουθένωση, ενώ καθημερινά εκτίθενται στον κίνδυνο αβάσιμων κατηγοριών για καθυστερήσεις, παραλείψεις ή πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους. Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει το κρίσιμο έργο που επιτελούν οι λειτουργοί κοινωνικών υπηρεσιών και να διασφαλίσει τους πόρους και τις προϋποθέσεις για να μπορούν να το ασκούν αποτελεσματικά. Τυχόν αδράνεια ή υποτίμηση του προβλήματος, θα βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της