Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ

Για υπερβολικό και μη διαχειρίσιμο φόρτο εργασίας των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, ζητώντας από την αρμόδια Υφυπουργό την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Όπως αναφέρεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λειτουργών, είναι πρακτικά αδύνατον να ανταποκριθούν επαρκώς στα καθήκοντά τους υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς ο μέσος αριθμός υποθέσεων ανά λειτουργό έχει φτάσει στις 100 και πλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τις 200, πολλαπλάσιος, όπως σημειώνεται, από αυτόν που θεωρείται διαχειρίσιμος από έναν επαγγελματία (25-30 υποθέσεις), σύμφωνα και με τα διεθνή πρότυπα. 

Παρά την πρόσφατη προκήρυξη για πρόσληψη 9 νέων λειτουργών, είναι προφανές ότι απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση του προσωπικού για να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική διαχείριση του συσσωρευμένου και διαρκώς αυξανόμενου όγκου εργασίας, συνεχίζει η συντεχνία, προσθέτοντας ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με γνώμονα το κατάλληλο γνωσιακό και επιστημονικό υπόβαθρο των υποψηφίων, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της πρώτης γραμμής. 

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η προσπάθεια των λειτουργών μας μοιάζει με έναν άνισο αγώνα, με σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση και επαγγελματική εξουθένωση, ενώ καθημερινά εκτίθενται στον κίνδυνο αβάσιμων κατηγοριών για καθυστερήσεις, παραλείψεις ή πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους. Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει το κρίσιμο έργο που επιτελούν οι λειτουργοί κοινωνικών υπηρεσιών και να διασφαλίσει τους πόρους και τις προϋποθέσεις για να μπορούν να το ασκούν αποτελεσματικά. Τυχόν αδράνεια ή υποτίμηση του προβλήματος, θα βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μονόωρη στάση εργασίας από τους νοσηλευτές-Διαμαρτύρονται για υποστελέχωση
Σκόνη και ισχυροί άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία
Με άλλες τρεις κάμερες σε Λεμεσό και την μετακίνηση δυο από Λευκωσία ολοκληρώνεται το παζλ του συστήματος
Φουντώνει η κόντρα για τα ΚΙΕ, απαντούν στην ΟΕΛΜΕΚ οι συντεχνίες-Πυρά και κατά ΥΠΑΝ
Στο κάδρο των ποινικών ανακριτών για την δολοφονία Θανάση συγκεκριμένα πρόσωπα-Επανεξετάζονται στοιχεία
Νέο ιστορικό κεφάλαιο στην σύγκρουση θεσμών-Μπαίνουν στην αρένα τα στρατόπεδα Εισαγγελίας και Ελεγκτή
Ανοίγει ξανά το θέμα συμμετοχής του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ ο ΔΗΣΥ
BINTEO: Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό και ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει το μέλλον
BINTEO: Εταιρεία ισχυρίζεται ότι βρήκε μέθοδο μεταμόσχευσης κεφαλιού, για να ζούμε εκατοντάδες χρόνια
Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Δήμου Αραδίππου