Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών που είναι πολίτες ή διαμένουν σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε τρίτη χώρα συνδεδεμένη με το πρόγραμμα Erasmus+, να ανακαλύψουν την πολυμορφία της Ευρώπης ταξιδεύοντας.

Το πρόγραμμα DiscoverEU δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιουλίου 2005 έως και τις 30 Ιουνίου 2006, να ταξιδέψουν από 1 έως 30 ημέρες σε όλη την Ευρώπη μεταξύ της περιόδου 1ης Ιουλίου 2024 και 30ης Σεπτεμβρίου 2025, κυρίως με τρένο.

Γενικές πληροφορίες

Το DiscoverEU είναι μια δράση του προγράμματος Erasmus+ που καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2018 και προσφέρει την ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πολυμορφία της Ευρώπης, να μάθουν για την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της και να συνδεθούν με ανθρώπους από ολόκληρη την ήπειρο.

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αίτησης;

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας από τις 16 Απριλίου 2024 έως τις 30 Απριλίου 2024, όπου θα πρέπει να εγγραφούν και να δηλώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Οι αιτούντες θα επιλεγούν βάσει των απαντήσεών τους σε ένα κουίζ ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών αναφορικά με τον πολιτισμό και την πολυμορφία της Ευρώπης, τις πρωτοβουλίες της ΕΕ υπέρ των νέων και τις προσεχείς εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να ταξιδέψουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων (όλοι πρέπει να είναι 18 ετών). Κατά κανόνα θα μετακινούνται με τρένο. Ωστόσο, για να υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία, πλοία ή κατ’ εξαίρεση στην περίπτωση της Κύπρου, το αεροπλάνο. Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι οι νέοι και οι νέες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή νησιά της ΕΕ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.

Εκτός από τη ταξιδιωτική κάρτα τρένων, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσης μια Ευρωπαϊκή Κάρτα Νεολαίας DiscoverEU για πληθώρα εκπτώσεων σε πολιτιστικές επισκέψεις, μαθησιακές δραστηριότητες, αθλητισμό, τοπικές μεταφορές, καταλύματα και φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες

Περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας, καθώς και στο Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης, την Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Δειτε Επισης

Το ARDES Project του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διδάσκει στους μαθητές πώς συνδυάζεται η τέχνη με τη βιωσιμότητα
Αντώνης Ρέμος και Ελένη Φουρέιρα στην συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο #NammosLimassol!
Πρόγραμμα ‘Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ’ του ΠΑΣΥΚΑΦ! ‘Απώλεια Μαλλιών – Τρόποι Διαχείρισης’
To Waste Wisely Cyprus πάει Fork Food Market παρέα με το Zero Waste Project Quasimodo
ΠΑΣΥΚΑΦ: Συνεχίζει για δεύτερη χρόνια το επιτυχημένο πρόγραμμα «Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ»
Ποιο είναι το φαινόμενο που απειλεί τις σχέσεις μας;
Καρδιακοί όγκοι
Metropolis Mall: Ο Kύριος Προορισμός Αγορών, Ψυχαγωγίας και Κοινότητας στην Καρδιά της Λάρνακας
Ο 7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex και ο 1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC
Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini “HUG EACH OTHER AGAIN” στη Λευκωσία