Άνοιξε πυρ κατά Σιζόπουλου για καταδικασθέντα ο Βαρνάβα-«Έβαλαν υποψήφιο παιδεραστή, έπρεπε να παραιτηθούν»

Σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας της ΕΔΕΚ και του Μαρίνου Σιζόπουλου προσωπικά, εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Βαρνάβας, με αφορμή τη συμπερίληψη καταδικασθέντα παιδεραστή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, για τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, όταν έγινε γνωστό το ποιόν του συγκεκριμένου υποψηφίου, η ΕΔΕΚ με μια λιτή ανακοίνωση, κοινοποίησε την απόφαση της, να τον αφαιρέσει από το ψηφοδέλτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σάλος με υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο που καταδικάστηκε για βιασμό-Τον απέσυρε μετά τις αποκαλύψεις η ΕΔΕΚ

Στη γραπτή δήλωση του ο Γιώργος Βαρνάβας σημειώνει πως, «ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι παρακαθήμενοι του θεώρησαν ότι με μια λιτή, γενική ανακοίνωση, προσπαθώντας να ρίξουν στα μαλακά την συμπερίληψη ενός καταδικασθέντα παιδεραστή στα ψηφοδέλτια του Κ.Σ.ΕΔΕΚ και υποτιμώντας την νοημοσύνη του κυπριακού λαού, το θέμα θα έκλεινε».

Και πρόσθεσε πως, «αυτό που έπρεπε να πράξουν πρώτα απ’ όλα ήταν να ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη στα θύματα του εν λόγω βιαστή, παιδεραστή , όπως και ένα μεγάλο συγνώμη στην κυπριακή κοινωνία, η οποία ταλανίζεται από το μεγάλο θέμα της παιδεραστίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των παιδιών».

«Ένα ευαίσθητο θέμα», σημειώνει, «που αγγίζει τις ψυχές ολονών μας και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που είναι και τα θύματα αυτών των εκτρωμάτων που θέλουν να ονομάζονται “άνθρωποι ”. Μαρίνος Σιζόπουλος και όλη η υπόλοιπη αυτοαποκαλούμενη ηγεσία, οι οποίοι ενέκριναν την υποψηφιότητα θα έπρεπε ήδη να είχαν ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ», υποδεικνύει ο πρώην βουλευτής του κόμματος.

Και προσθέτει πως, «ο Μαρίνος Σιζόπουλος έχει προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα. Καμία αφαίρεση από το ψηφοδέλτιο του καταδικασθέντα παιδεραστή δεν ελαφρύνει την θέση του. Προέταξε ενώπιον του λαού αυτή την υποψηφιότητα, ζητώντας του να την επιβραβεύσει. Να την ψηφίσει και να την εκλέξει στην θέση του δημοτικού άρχοντα, ως ένας εκ των αρίστων, για να αποφασίζει για το μέλλον των δημοτών και των παιδιών».

Την ίδια ώρα, επισημαίνει πως, «οι ψεύτικες και υποκριτικές δικαιολογίες ότι δήθεν “οι νόμοι δεν παρέχουν την ευχέρεια στα κόμματα, σε περιπτώσεις εκλογών, να διερευνήσουν εκ των προτέρων το ποινικό μητρώο υποψηφίων”, φανερώνει την προσπάθεια του να θολώσει τα νερά προκαλώντας και υποτιμώντας την νοημοσύνη του λαού».

«Η κυπριακή κοινωνία είναι τόσο μικρή που ο καθένας μας γνωρίζει τις πράξεις και το ποιόν του καθενός. Ιδιαίτερα σε τέτοια αισχρά εγκλήματα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και έχουν καταντήσει καθημερινή μάστιγα. Κανένας νόμος δεν χρειάζεται να μας αποκαλύψει το ποινικό μητρώο κανενός», τονίζει στην γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Βαρνάβας.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο Μαρίνος Σιζόπουλος και τα λεγόμενα Συλλογικά Όργανα του, τα οποία επικαλείται πολλές φορές, ώστε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις του.

  • Ποιος πρότεινε την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου καταδικασθέντα βιαστή, παιδεραστή;
  • Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Επαρχιακής Οργάνωσης Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού, οι οποίοι δεξιώνονταν με το συγκεκριμένο πρόσωπο, γνώριζαν ή όχι τα ποινικά αδικήματα του;
  • Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του από την Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού και το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Σ.ΕΔΕΚ;
  • Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος είναι Βουλευτής Λεμεσού γνώριζε ή όχι;

Αν όχι, τότε έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία της πόλης που τον εξέλεξε Βουλευτή.

  • Κανένας από τους υπόλοιπους 19 υποψηφίους, στελέχη και μέλη του Κινήματος δεν γνώριζαν και δεν ενημέρωσαν για τα ποινικά αδικήματα του εν λόγω καταδικασθέντα βιαστή, παιδεραστή;
  • Βάση ποιον κριτηρίων επιλέγονται οι υποψήφιοι και ιδιαίτερα για πολιτειακά αξιώματα;»

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία της ΕΔΕΚ, αναφέρει πως, «δεν μπορεί να είστε πιστευτοί, όποια και να είναι η απάντηση σας. Μπορούσατε και είχατε την δυνατότητα να γνωρίζατε, όπως και όλη η κοινωνία της εν λόγω πόλης. Αν δεν γινόταν η δημόσια αποκάλυψη δεν θα αποσύρατε καμία υποψηφιότητα», αναφέρει.

Και καταλήγει τονίζοντας πως, «ο Μαρίνος Σιζόπουλος και η κουστωδία του, για ακόμη μία φορά παραμένουν εκτεθειμένοι ενώπιον της κυπριακής κοινωνίας και ιδιαίτερα ενώπιων των παιδιών, τα οποία καθημερινά υπόκεινται τέτοιου είδους αισχρές σεξουαλικές παρενοχλήσεις.Δυστυχώς, όσο παραμένουν στις θέσεις τους, εκτεθειμένο αφήνουν και το περήφανο Σοσιαλιστικό Κίνημα της Κύπρου, Η μόνη επιλογή τους είναι η ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ».

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ