Χτίζουν παράνομα ναό σε κρατική γη επειδή… είδαν όραμα-Με οδηγίες Ιωάννου άρχισε η διερεύνηση

Νέα καταγγελία για παράνομη ανέγερση ναού σε κρατική γη υπάρχει ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να δίνει οδηγίες για διερεύνηση, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για κατεδάφιση. Οι πολίτες που έκαναν τις διαδικασίες ανέφεραν στους αρμοδίους ότι ξεκίνησαν την ανέγερση του ναού, επειδή είδαν όραμα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έφτασε ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου, Ελίκκος Ηλία, με τον κ. Ιωάννου, να δίνει οδηγίες για να ξεκινήσει η διερεύνηση, με στόχο να αποκατασταθεί η εικόνα στην κρατική γη. Πρόκειται για περιοχή ανάμεσα στο Καλό Χωρίο Λεμεσού και Λουβαρά.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο κ. Ηλία υπέδειξε πως ενημερώθηκε από την Υπηρεσία Θήρας ότι οι εργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη το περασμένο καλοκαίρι και τον Ιούνιο του 2023 είχε εκδώσει εξώδικο 2,000 ευρώ κατά ζεύγους, που είχε δηλώσει ότι προβαίνει στην ανέγερση του ναού. Το εξώδικο δεν πληρώθηκε, ωστόσο οι εργασίες είχαν σταματήσει.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ηλία τόνισε πως πριν λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ότι ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες και μετά τις οδηγίες του υπουργού Εσωτερικών, που βρίσκεται στο εξωτερικό, στο σημείο που γίνεται η ανέγερση του ναού έσπευσε συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκηση Λεμεσού και διαπιστώθηκε πως ο ναός ήταν μισοκτισμένος και στο στάδιο των κολώνων.

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε πως είχε επικοινωνία με την αναπληρώτρια Έπαρχο Λεμεσού, η οποία τον ενημέρωσε πως το ζεύγος τους ενημέρωσε πως ο λόγος που χτίζουν το ναό ήταν επειδή είδε όραμα και ήθελε να το εκπληρώσει, ενώ τόνισε πως δεν βλέπει δόλο πίσω από αυτή την τοποθέτηση. Μετά από τα νέα στοιχεία, ο κ. Ηλία επεσήμανε πως έδωσε οδηγίες προς τον Διευθυντή του Κτηματολογίου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, δεδομένου ότι πρόκειται για παρέμβαση σε κρατική γη.

Ερωτηθείς αν απασχολεί το Υπουργείο Εσωτερικών το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις που οι πολίτες αυθαίρετα παρεμβαίνουν σε κρατική γη, ο κ. Ηλία τόνισε πως «είναι κάτι που μας απασχολεί, ότι υπάρχει μία τάση οι άνθρωποι να χτίζουν χωρίς αδειοδότηση. Πρέπει να το σταματήσουμε ως Πολιτεία. Έγιναν πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση το τελευταίο διάστημα, όμως πρέπει να γίνουν κι άλλα. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε τη νομοθεσία θα το κάνουμε, όμως είναι προς όφελος να υπάρχουν τρεις και τέσσερις νόμοι που μπορεί να απευθυνθεί η Πολιτεία».

Σημειώνεται πως για το περιστατικό έκανε δημόσια καταγγελία και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα X, ο οποίος δημοσίευσε και φωτογραφία από το ναό, αναφέροντας πως είναι «σε χαλίτικη γη στο Καλό Χωριό Λεμεσού εντοπίστηκε ακόμα μια αυθαίρετη οικοδομή που παρουσιάζεται ως εκκλησία. Όποιος έχει κάποιες θεολογικές ανησυχίες κτίζει και ένα αυθαίρετο όπου φτάσει. Η υπόθεση διερευνάται».

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα