Υπό εξέλιξη η Γ' φάση έργων αποχετευτικού συστήματος στη Λάρνακα

Συνεχίζονται τα κατασκευαστικά έργα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) στο πλαίσιο της Γ' Φάσης του αποχετευτικού συστήματος της πόλης και επαρχίας.

Σε ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρεται ότι «η Γ’ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας αφορά στην κατασκευή δικτύων συλλογής αστικών λυμάτων και αντλιοστασίων στους οικισμούς Δρομολαξιάς-Μενεού, Κιτίου και Περβολιών και τη μεταφορά των αστικών λυμάτων στον υφιστάμενο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων της Λάρνακας. Με την υλοποίηση του έργου θα καλυφθούν οι απαιτήσεις συμμόρφωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 91/271/ΕΟΚ για τους οικισμούς Κιτίου, Περβολιών, Δρομολαξιάς-Μενεού, οι οποίοι εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Εφαρμογής της συγκεκριμένης Οδηγίας».

Προστίθεται ότι «το έργο θα επιφέρει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην περιοχή μελέτης, με πρωτεύοντα στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος. Η διαχείριση των αστικών λυμάτων θα γίνεται με ορθολογικό τρόπο και δεν θα υφίσταται ο κίνδυνος ρύπανσης του υπεδάφους και των υπόγειων υδάτινων πόρων από τη χρήση των σηπτικών και απορροφητικών δεξαμενών».

Παράλληλα «η δημιουργία κεντρικού αποχετευτικού συστήματος θα συμβάλει και στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων από πιθανή ρύπανση από αστικά λύματα. Επιπρόσθετα, το έργο αναμένεται να προωθήσει την αξιοποίηση μη συμβατικών πόρων νερού στη γεωργία, όπως είναι τα επεξεργασμένα αστικά λύματα (ανακτημένο νερό), καθότι το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο του έργου, θα ενωθεί με τον υφιστάμενο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της Λάρνακας, του οποίου το παραγόμενο ανακτημένο νερό χρησιμοποιείται για σκοπούς γεωργικής άρδευσης».

Σημειώνεται ότι «το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Δικαιούχος του Έργου είναι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, που το εκτελεί εκ μέρους του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία