Δέκα λεωφορεία με προσκυνητές στο Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα λόγω Μπαϊραμιού

Δέκα λεωφορεία με περίπου 450 προσκυνητές μετέβηκαν στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα με την ευκαιρία του μπαϊραμιού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι η επίσκεψη διοργανώθηκε από τη «διοίκηση βακουφιών» και τη «διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων». Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους επισκέπτες έφτασε στο τέμενος κατά ομάδες, υπό τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις στο τέμενος πραγματοποιούνται από το 2019.

Στο μεταξύ, o «επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων», Aχμέτ Ουνσάλ δήλωσε ότι η σημασία της θρησκευτικής εκπαίδευσης είναι μια αναντίλεκτη πραγματικότητα. Μιλώντας σε εκδήλωση με την ευκαιρία του μπαϊραμιού, στην οποία ήταν παρόντες πολλοί Τουρκοκύπριοι «αξιωματούχοι», ανάμεσα τους και ο Ερσίν Τατάρ, ο κ. Ουνσάλ είπε ότι ο «λαός» στο ψευδοκράτος είναι μουσουλμανικός, οπότε η σημασία της θρησκευτικής εκπαίδευσης, «η οποία αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των πνευματικών μας αξιών σε αυτά τα εδάφη, είναι μια αναντίλεκτη πραγματικότητα. Είναι επίσης σημαντικό να παρέχεται αυτή η υπηρεσία μέσω των εξουσιοδοτημένων ιδρυμάτων του κράτους. Οι δραστηριότητες των τζαμιών που διοργανώνονται από την προεδρία μας κατά τη θερινή περίοδο αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας», είπε εννοώντας τα μαθήματα κορανίου.

«Οι προσπάθειες κάποιων κύκλων να εμποδίσουν αυτές τις δραστηριότητες όχι μόνο θα προκαλέσουν τη νεολαία να μεγαλώσει χωρίς πνευματικές αξίες, αλλά θα δώσουν επίσης την ευκαιρία σε παράνομες δομές να υιοθετήσουν αυτές τις δραστηριότητες σύμφωνα με τις δικές τους γνώσεις και αντιλήψεις», πρόσθεσε.

Σε δική του ομιλία σε άλλη εκδήλωση, με αφορμή το μπαϊράμι, ο «πρόεδρος της βουλής» Ζορλού Τορέ ανέφερε ότι η θρησκευτική εκπαίδευση πρέπει να διασφαλιστεί. «Ο καθένας μπορεί να πάει σε μαθήματα ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής ή χορού. Αλλά όποιος θέλει μπορεί επίσης να πάει σε ένα μάθημα Κορανίου και να λάβει θρησκευτική εκπαίδευση. Αυτό είναι τόσο σαφές και ξεκάθαρο», πρόσθεσε.

Πηγή: κυπε

Δειτε Επισης

Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο