Δέκα λεωφορεία με προσκυνητές στο Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα λόγω Μπαϊραμιού

Δέκα λεωφορεία με περίπου 450 προσκυνητές μετέβηκαν στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα με την ευκαιρία του μπαϊραμιού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι η επίσκεψη διοργανώθηκε από τη «διοίκηση βακουφιών» και τη «διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων». Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους επισκέπτες έφτασε στο τέμενος κατά ομάδες, υπό τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις στο τέμενος πραγματοποιούνται από το 2019.

Στο μεταξύ, o «επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων», Aχμέτ Ουνσάλ δήλωσε ότι η σημασία της θρησκευτικής εκπαίδευσης είναι μια αναντίλεκτη πραγματικότητα. Μιλώντας σε εκδήλωση με την ευκαιρία του μπαϊραμιού, στην οποία ήταν παρόντες πολλοί Τουρκοκύπριοι «αξιωματούχοι», ανάμεσα τους και ο Ερσίν Τατάρ, ο κ. Ουνσάλ είπε ότι ο «λαός» στο ψευδοκράτος είναι μουσουλμανικός, οπότε η σημασία της θρησκευτικής εκπαίδευσης, «η οποία αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των πνευματικών μας αξιών σε αυτά τα εδάφη, είναι μια αναντίλεκτη πραγματικότητα. Είναι επίσης σημαντικό να παρέχεται αυτή η υπηρεσία μέσω των εξουσιοδοτημένων ιδρυμάτων του κράτους. Οι δραστηριότητες των τζαμιών που διοργανώνονται από την προεδρία μας κατά τη θερινή περίοδο αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας», είπε εννοώντας τα μαθήματα κορανίου.

«Οι προσπάθειες κάποιων κύκλων να εμποδίσουν αυτές τις δραστηριότητες όχι μόνο θα προκαλέσουν τη νεολαία να μεγαλώσει χωρίς πνευματικές αξίες, αλλά θα δώσουν επίσης την ευκαιρία σε παράνομες δομές να υιοθετήσουν αυτές τις δραστηριότητες σύμφωνα με τις δικές τους γνώσεις και αντιλήψεις», πρόσθεσε.

Σε δική του ομιλία σε άλλη εκδήλωση, με αφορμή το μπαϊράμι, ο «πρόεδρος της βουλής» Ζορλού Τορέ ανέφερε ότι η θρησκευτική εκπαίδευση πρέπει να διασφαλιστεί. «Ο καθένας μπορεί να πάει σε μαθήματα ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής ή χορού. Αλλά όποιος θέλει μπορεί επίσης να πάει σε ένα μάθημα Κορανίου και να λάβει θρησκευτική εκπαίδευση. Αυτό είναι τόσο σαφές και ξεκάθαρο», πρόσθεσε.

Πηγή: κυπε

Δειτε Επισης

Διαβούλευση από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη για δύο Νομοσχέδια
Αρχίζει η εισαγωγή κρέατος στα κατεχόμενα, κατάσχεση κρέατος στον Άγιο Δομέτιο
Στη φυλακή για τρεις μέρες ο Χαλίλ Καραπατσιάογλου
Κύματα καύσωνα, πλημμύρες, και ερημοποίηση-Ανησυχητικές οι προβλέψεις που δίνουν επιστημονικές έρευνες
Ικανοποιημένο το 92% των πολιτών από το ΓεΣΥ-83.166 επεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ-Ενταφιάστηκαν και επαναπατρίστηκαν οστά αγνοουμένων του 1974
Στήριξη Κομισιόν σε αγρότες σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων-Πώς θα λειτουργεί
Υπ. Γεωργίας: Διαβούλευση για νέα στρατηγική μελέτη για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Εργάζονταν 38,5 ώρες στην κυρία εργασία τους την εβδομάδα οι Κύπριοι το 2023
Οι ασθένειες του κυκλοφοριακού συστήματος η κυριότερη αιτία θανάτου στην Κύπρο