Συμφωνία Υπ. Μεταφορών με «ΚΟΙΟΣ» για πληροφοριακό συστήμα για ηλεκτροκίνηση

Σε υπογραφή συμφωνίας με το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου προχώρησε πρόσφατα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΤΗΜΥ), με στόχο την από κοινού συνεργασία, για την ανάπτυξη και υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο.

Η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας θα συμβάλει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους με άνεση και ευκολία, και αξιοποιώντας την τεχνολογία, ενώ θα διευκολύνει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ρύπων στις μεταφορές στην Κύπρο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του Υπουργείου Μεταφορών.

Όπως σημειώνεται, μέσω αυτής της συνεργασίας θα επιτευχθεί η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου σημείων επαναφόρτισης, η κωδικοποίησή τους, καθώς και η κωδικοποίηση άλλων παραγόντων της ηλεκτροκίνησης.

Κατ’ επέκταση, αναφέρεται, θα επιτευχθεί η συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/1804 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (AFIR).

Μέσω της ανάπτυξης διεπαφής με τα σημεία επαναφόρτισης, θα προσφέρεται πληροφόρηση στο κοινό, σε εύχρηστη μορφή, αναφορικά με τα αδειοδοτημένα, δημοσίως προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης, ενώ, μέσω της ανάπτυξης διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής θα επιτυγχάνεται η παρουσίαση τους σε μορφή χάρτη.

Σημειώνεται ότι θα περιληφθούν οι παροχές επιπρόσθετων διευκολύνσεων, όπως η επιλογή σημείων επαναφόρτισης ανά διαδρομή. Επιπλέον, προβλέπεται η ανάπτυξη διαδραστικής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

Εξάλλου,, με την υλοποίηση του πληροφοριακού συστήματος θα επιτρέπεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έγκρισης των σημείων επαναφόρτισης, απλοποιώντας τις διαδικασίες, και εξασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των αδειοδοτήσεων, αφού το ΤΗΜΥ είναι υπεύθυνο για την έγκριση των σημείων επαναφόρτισης, σύμφωνα με το Διάταγμα του 2022 περί Προώθησης και Ανάπτυξης των Υποδομών Εναλλακτικών Καυσίμων.

Δειτε Επισης

Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα του ΓεΣΥ λόγω τεχνικού προβλήματος
Αντίθεση Ισότητας στην απαγόρευση προαγωγών 18 μήνες πριν την αφυπηρέτηση
Δεύτερος σε συχνότητα στις γυναίκες στην Κύπρο ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα
Συνάντηση νοσηλευτών με τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ για το θέμα της υποστελέχωσης
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Το κεφάλαιο κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, η πρόθεση για απαγόρευση και ο χρόνος που πιέζει
Στα χειρότερα επίπεδα η έξαρση της ομοφοβίας στην Κύπρο-Δύο καταγγελίες κάθε εβδομάδα
Μειώνεται ο αριθμός των οδηγών λεωφορείων, πρόβλημα στην εφαρμογή του Door to door στα σχολεία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ που μοιράζουν 1,2 εκ. ευρώ
Συνέργειες για ένταξη Ακρωτηρίου Άσπρου–Πέτρας Ρωμιού σε μνημεία UNESCO προτείνει η Επ. Περιβάλλοντος