Κύπρος και Ελλάδα υπογράφουν Μνημόνιο για την εφαρμογή του «112»

Κύπρος και Ελλάδα υπογράφουν σήμερα Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, το μνημόνιο θα υπογράψουν ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Βασίλης Κικίλιας.

Η υπογραφή του Μνημονίου προέκυψε σε συνέχεια της διακρατικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα, όπου αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένου και του τομέα της πολιτικής προστασίας, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Μνημόνιο Συναντίληψης «στοχεύει στον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη για την αποτελεσματική εφαρμογή των υπηρεσιών επικοινωνίας που προσφέρει το "112"».

Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η λήψη και η διαχείριση όλων των κλήσεων προς το «112» και η αποστολή μηνυμάτων προειδοποίησης του κοινού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Με την υπογραφή του Μνημονίου θεσπίζεται η συνεργασία των δύο χωρών, ώστε να υλοποιηθεί από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα πολιτικής προστασίας και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών», σημειώνεται.

Κύπρος και Ελλάδα θα αναπτύξουν συνεργασία για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας, ενώ θα διοργανώνονται κοινά εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα για την επιμόρφωση των αρμόδιων για το «112» στελεχών τους, καθώς και για την διαφώτιση των πολιτών για τη χρήση του «112».  

Προηγουμένως, ο Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει σε συζήτηση για τη στήριξη των κρατών μελών της ΕΕ για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την πολιτική προστασία, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταζητούνται τρία πρόσωπα για σοβαρά αδικήματα στην επαρχία Αμμοχώστου (pics)
Τραγωδία στη Βερόνα-Νεκρός 19χρονος από ηλεκτροπληξία αφού ανέβηκε σε οροφή τρένου
Προγραμματίζει συνάντηση ηγετών Ε.Ε. και χωρών της περιοχής στην Κύπρο ο Πρόεδρος
Προανήγγειλε από το Ισραήλ πρόγραμμα υποτροφιών προς τιμήν του Ιωνά Καρούση ο Μητσοτάκης
Παραληρούσε ο 51χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς-«Όταν έρθουν θα τους σκοτώσω για να γίνω ήρωας»
Νεκρή η έγκυος που απεγκλωβίστηκε έπειτα από 50 ώρες από χαλάσματα στην Μιανμάρ
Νέα κοινοτάρχης Άλασσας η Ξένια Κωνσταντίνου-Εκλέχθηκε με οκτώ ψήφους διαφορά
Έκρυψε στη μηχανή του αυτοκινήτου παράνομα καπνικά από τα κατεχόμενα-Επιβλήθηκε πρόστιμο σε 69χρονο (pics)
Έξαλλος με Πούτιν ο Τραμπ-«Αν δεν υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, έρχονται δασμοί στο ρωσικό πετρέλαιο»
Χαιρέτησε την απόφαση της Ελλάδας που θα τιμά την 1η Απριλίου η Πρόεδρος της Βουλής