Στη Βιέννη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δείπνο εργασίας με ηγέτες της ΕΕ

Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ στη Βιέννη που διοργανώνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη το βράδυ, κατά την προσέλευσή του στην ΟΕΒ, ο Πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας που διοργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, για να συζητήσουν, κατά κύριο λόγο, τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ, τα επόμενα βήματα.

Γνωρίζετε, πρόσθεσε, «ότι έχουμε εκλογές στις 9 Ιουνίου, άρα, θα πρέπει να καθοριστεί και η νέα στρατηγική της ΕΕ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ μέσα στο πλαίσιο και της προσπάθειας μας να έχουμε ένα πιο ενισχυμένο λόγο και ρόλο στις Βρυξέλες, για θέματα που είτε αφορούν τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ είτε το μεταναστευτικό είτε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

«Υπάρχουν αρκετά θέματα και όλα αυτά θα συζητηθούν αύριο», είπε.

Σύμφωνα εξάλλου με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, κατά την άφιξη του στην Καγκελαρία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα τύχει υποδοχής από τον Καγκελάριο της Αυστρίας και ακολούθως θα παρακαθίσει στο δείπνο μαζί με τους ηγέτες της Αυστρίας, της Δανίας, της Μάλτας, της Λετονίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δειτε Επισης

Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Μπαίνει σε ισχύ την Πέμπτη ο νόμος για εγγραφές και μεταβιβάσεις οχημάτων υπό ανάκληση
Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από σύγκρουση φορτηγού με δύο οχήματα στη Λεμεσό
Πλαστογράφησαν έγγραφα για να παραμείνουν στην Κύπρο-Έξι συλλήψεις
Εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμά της μετά από φωτιά στην Πάφο-Διασώθηκε μαζί με τον σκύλο της
Από Συλλούρη αλλά και βουλευτές δεχόταν τηλεφωνήματα ο τότε ΓΔ του ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις-«Ζητούσαν επισπεύσεις»
Πρόστιμο 33 χιλ. ευρώ σε 48χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα-Εντοπίστηκαν από 800 κούτες (pics)
Σάλος με βιβλίο της κυπριακής συμμετοχής στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής-Αποσύρεται με οδηγίες Κασσιανίδου
Μη παραδοχή απάντησαν στις κατηγορίες Μάριος Δημητριάδης και άλλοι οκτώ για τα χρυσά διαβατήρια
Εγκαύματα υπέστησαν οι ένοικοι της οικίας που κάηκε στη Μαλούντα-Προσπαθούσαν να ετοιμάσουν φαγητό