Πρόσθετη γερμανική βοήθεια προς τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς

Η Γερμανία αποφάσισε να αυξήσει κατά 25 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τις πληρωμές της στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ, μια "χειρονομία αλληλεγγύης" μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 του περασμένου Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο επιβεβαιώνει ανακοίνωση που είχε γίνει στον ιστότοπο του Claims Conference, οργανισμού που ασχολείται με την καταβολή χρημάτων στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

"Και οι 113.000 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 220 ευρώ, η οποία προέρχεται από ένα κονδύλι 25 εκατομμυρίων ευρώ", γράφει ο οργανισμός αυτός.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο: "πολλοί επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος επλήγησαν ιδιαίτερα από τις επιθέσεις της Χαμάς, είτε με την απώλεια του διαμερίσματός τους είτε με τον αφανισμό του συστήματος υποστήριξης, όπως η περίθαλψη ή η οικονομική ενίσχυση".

"Επομένως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόθυμος να διαθέσει άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ", πρόσθεσε.

"Ο στόχος είναι η υλοποίηση το συντομότερο δυνατό, ώστε οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ να μπορούν να λάβουν άμεση βοήθεια αποφεύγοντας κάθε γραφειοκρατία μεσούσης μιας τρομακτικής κατάστασης πολέμου", πρόσθεσε.

Το Claims Conference αναφέρει στον ιστότοπό του ότι οι πρώτες πληρωμές αυτών των πρόσθετων 220 ευρώ άρχισαν τον Μάρτιο, για τους επιζήσαντες που λαμβάνουν ήδη αποζημιώσεις από τον οργανισμό αυτό.

"Οι επιζήσαντες που επωφελούνται από υπηρεσίες, όπως περίθαλψη κατ' οίκον, που χρηματοδοτούνται από το Claims Conference, αλλά δεν λαμβάνουν επί του παρόντος πληρωμές αποζημιώσεων που διαχειρίζεται το Claims Conference, θα λάβουν ειδοποίηση μέσω ταχυδρομείου σχετικά με το νέο ταμείο για να λάβουν αυτήν την πρόσθετη πληρωμή", προσθέτει.

Ο οργανισμός Claims Conference ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος να λάβουν αποζημιώσεις μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 1952 μεταξύ της Δυτικής Γερμανίας και του Ισραήλ.

Η Γερμανία είναι θερμός υποστηρικτής του Ισραήλ γιατί θεωρεί ότι έχει ιδιαίτερη ευθύνη προς τη χώρα αυτή μετά τη σφαγή έξι εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Πιέσεις στον Μπάιντεν να επιτρέψει στην Ουκρανία να πλήξει με αμερικανικά όπλα ρωσικό έδαφος
Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση ΟΗΕ για μνήμη του Ιρανού Προέδρου Ραϊσί
Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία
Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του
Politicο: Οι ακροδεξιοί θα είναι περισσότεροι στην Ευρωβουλή, αλλά το ΕΛΚ θα παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη
Εφάρμοσε πλήρως όλες τις συστάσεις GRECO για Δικαστές η Κύπρος
Πρόταση για εκλογές έως τον Οκτώβριο κατέθεσε στην Κνέσετ το κόμμα του Γκαντς
Ικανοποιημένο το 92% των πολιτών από το ΓεΣΥ-83.166 επεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ-Ενταφιάστηκαν και επαναπατρίστηκαν οστά αγνοουμένων του 1974
Στήριξη Κομισιόν σε αγρότες σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων-Πώς θα λειτουργεί