Το Ισραήλ προετοιμάζεται για σενάρια και σε άλλες περιοχές εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμό του στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά προετοιμάζεται και για σενάρια που μπορεί να προκύψουν σε άλλες περιοχές, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω ανησυχιών ότι το Ιράν ετοιμάζεται να πλήξει το εβραϊκό κράτος σε αντίποινα για τον θάνατο Ιρανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

«Όποιος μας κάνει κακό, θα ανταποδώσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά», ανέφερε σε δηλώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του μετά από επίσκεψη στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ στο νότιο Ισραήλ.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανά ιρανικά αντίποινα λόγω της δολοφονίας ενός ανώτερου στρατηγού και έξι άλλων Ιρανών αξιωματικών σε μια αεροπορική επιδρομή στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επιδρομή αυτή. Ωστόσο χθες, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για την επίθεση.

Οι σημερινές δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν καθώς ισραηλινά στρατεύματα και πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρηση στο κέντρο της Γάζας, επιχείρηση που, σύμφωνα με τον στρατό, είχε στόχο την καταστροφή υποδομών ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων.

Τα περισσότερα ισραηλινά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τη Γάζα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επίθεση στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, ενώ μάχες μαίνονται σε διάφορες περιοχές του θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ρωσία αρχίζει στρατιωτικές ασκήσεις στη χρήση πυρηνικών όπλων-Έδωσε εντολή ο Πούτιν
Αποζημιώσεις για το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα θα δώσει η βρετανική Κυβέρνηση
Αυτός είναι ο 73χρονος που έχασε τη ζωή του στην πτήση του τρόμου-Τα τρία λεπτά της «βουτιάς»
«Άναψε η ένδειξη για τις ζώνες και τότε έκανε βουτιά το αεροπλάνο... Ακούστηκαν κραυγές»
«Η ΕΕ σέβεται την ανεξαρτησία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου»
Βρετανός 73χρονος ο νεκρός στην μοιραία πτήση-Σε κρίσιμη κατάσταση επτά άλλοι επιβάτες
«Πράκτορας της Μοσάντ ο πιλότος με όνομα... Eli Kopter»-Η viral θεωρεία του Ισραήλ για το θάνατο Ραϊσί
Τραγωδία στην Αίγυπτο-Λεωφορείο έπεσε στο Νείλο, τουλάχιστον δέκα νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Αίματα, ανοιχτές καμπίνες και πεσμένες μάσκες στο αεροσκάφος μετά τις φονικές αναταράξεις
Κλήση TfL σε κυπριακή Αρμοστεία για οφειλές τελών κυκλοφοριακής συμφόρησης