Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε Τουρκοκύπριο πολιτικό

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Τουρκία στον οικονομικό γραμματέα του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP), Εβρίμ Χιντσάλ, σύμφωνα με τη διαδικτυακή  «Κίμπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χιντσάλ σημείωσε πως το ταξίδι του  στην Κωνσταντινούπολη θα ήταν οικογενειακό, με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού και πως μαζί με τη δική του οικογένεια θα ταξίδευε και αυτή του φίλου του και «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί.

Επεσήμανε, ακόμα, ότι η σύζυγός του και το παιδί του πέρασαν από τον έλεγχο διαβατηρίων, αλλά στον ίδιο αναφέρθηκε ότι το όνομά του βρισκόταν στον κατάλογο «N82» και του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία. Σημειώνεται πως ο κώδικας «Ν-82» εφαρμόζεται για αλλοδαπούς που πρέπει να λάβουν άδεια προηγουμένως για να εισέλθουν στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρμαντζί ανέφερε πως ο λόγος της απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία του Χιντσάλ είναι η συνεργασία του με τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδει η «Χαμπέρ Κίμπρις» σε δηλώσεις του ηγέτης του TDP Ζεκί Τσελέρ είπε ότι θα συναντηθούν με όλες τις αρμόδιες αρχές στην Τουρκία και ως TDP θα λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο για τον τερματισμό αυτής της άδικης πρακτικής.

Ο κ. Τσελέρ υπενθύμισε ότι η «κυβέρνηση» δεν έλαβε κανένα μέτρο μετά τα παράπονα για το θέμα, και είπε ότι «δεν υπήρξε πολιτική πρωτοβουλία υψηλού επιπέδου και μόνο κάποια συνδικάτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες για την ανακοίνωση των προσώπων για τα οποία υπάρχει απαγόρευση εισόδου και για τα οποία λέγεται ότι υπάρχει ‘λίστα’».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προκλητικός ξανά ο Χακάν Φιντάν-«Ιστορικό λάθος της ΕΕ να εντάξει την Κύπρο»
ΠτΔ στην ΕΡΤ: Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας ενισχυτική της δικής μας προσπάθειας
Κόμπος και Μπορέλ συζήτησαν για τη μέση Ανατολή στη Λευκωσί
Επανέλαβε τη προσήλωση του Ην. Βασιλείου σε μία βιώσιμη λύση του Κυπριακού ο νέος Ύπατος Αρμοστής
Στ. Στεφάνου: Υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται αρκετή δουλειά για τη μεταρρύθμιση ΤΑ
Ικανοποίηση για την αναβάθμιση της Κύπρου από Moody's-«Μεγαλύτερη αξία λόγω γεωπολιτικών κινδύνων»
Καλύτερο το νέο μοντέλο που προωθείται για τους ΕΟΑ-«Χρειάζεται να γίνουν πολλά»
Έθεσε τις κυριότερες στρεβλώσεις στη μεταρρύθμιση της ΤΑ ο Ιωάννου-«Δρομολογούμε διόρθωσή τους»
Διπλή αναβάθμιση από Moody's και σε επενδυτική βαθμίδα Α μετά από 13 χρόνια η Κύπρος
«Κόλλησαν» οι διαδικασίες στην ΔΗΠΑ-Γίνονται δράσεις αλλά δεν ορίστηκε το συνέδριο