Τα Πόθεν Έσχες των νέων υπουργών της Κυβέρνησης-Τις υπέβαλαν με το παλιό σύστημα αναμένοντας τις αλλαγές

Αναρτημένα στη σελίδα της Βουλής, είναι τα Πόθεν Έσχες των υπουργών της Κυβέρνησης, που έλαβαν τις θέσεις τους μετά από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στις αρχές του χρόνου. Οι υπουργοί, σύμφωνα με τη Νομοθεσία που είναι σε ισχύ, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν την πρώτη δήλωση Πόθεν Έσχες τους σε περίοδο τριών μηνών, από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι υπουργοί που υπέβαλαν δηλώσεις Πόθεν Έσχες είναι ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, ο υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας και ο υφυπουργός Καινοτομίας, Νικόδημος Δαμιανού.

Την ώρα που στη Βουλή εκκρεμούν μια σειρά από Νομοθεσίες που θα εκσυγχρονίζει τη διαδικασία του Πόθεν Έσχες, οι υπουργοί, συμμορφώθηκαν πλήρως με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας του ισχύοντα Νόμου.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, δηλώνει ιδιοκτήτης οικιας στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποκτήθηκε το 2005 για 240 χιλιάδες στερλίνες και που έχει τρέχουσα αξία 600 χιλιάδες. Επιπλέον δηλώνει εξ ημισείας ιδιοκτήτης οικοπέδου με οικία στον Στρόβολο, τρέχουσας αξίας 518 χιλιάδων ευρώ, που αποκτήθηκε το 2018. Επίσης κατέχει από δωρεά οικόπεδο στον Στρόβολο και μια σειρά από γεωργικά χωράφια με μικρό μερίδιο σε χωριά της Επαρχίας Λευκωσίας.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας κατέχει δύο οχήματα, αξίας 8300 ευρώ και 114 χιλιάδων ευρώ, ενώ δηλώνει μετοχική συμμετοχή σε δύο εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, ενώ διαθέτει επτά ασφαλιστικά συμβόλαια, καταθέσεις σχεδόν 800 χιλιάδων ευρώ και δάνεια πέραν των 600 χιλιάδων.

Ο υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας δεν δηλώνει ακίνητη περιουσία, ενώ δηλώνει την ιδιοκτησία οχήματος αξίας 23 χιλιάδων ευρώ. Επίσης δηλώνει καταθέσεις 32 χιλιάδων ευρώ, μια επενδυτική ασφάλεια, ενώ στα έσοδα του δηλώνει σύνταξη χηρείας 1134 ευρώ και σύνταξη από τον δικηγορικό σύλλογο 260 ευρώ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, δηλώνει την κατοχή οικοπέδου στους Αγίους Ομολογητές, τρέχουσας αξίας 260 χιλιάδων, γραφεία στον Άγιο Νικόλαο στη Λεμεσό, τρέχουσας αξίας 1,1 εκ, διαμερίσματος στη Μέσα γειτονιά, τρέχουσας αξίας 200 χιλιάδων καθώς και τριών διαμερισμάτων στην Αθήνα, αξίας 225, 180 και 250 χιλιάδων ευρώ.

Από τα διαμερίσματα δηλώνει εισοδήματα 3750 ευρώ μηνιαίως, ενώ λαμβάνει σύνταξη, από το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων 469 ευρώ.

Σε ότι αφορά την κινητή περιουσία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, δηλώνει ιδιοκτήτης οχημάτων αξίας 25 και οκτώ χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα, ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 270 χιλιάδες ευρώ, περίπου. Ταυτόχρονα, τα δάνεια του αγγίζουν τις 380 χιλιάδες ευρώ.

Η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, δηλώνει εξ ημισείας ιδιοκτήτρια οικίας στη Λάρνακα, που έχει αξία 290 χιλιάδων ευρώ καθώς και χωραφιού που απέκτησε μέσω δωρεάς το 2007 τρέχουσας αξίας τριών χιλιάδων ευρώ. Επιπλέον δηλώνει ιδιοκτήτρια οχήματος μάρκας ΤΟΥΟΤΑ αξίας 12 χιλιάδων ευρώ, ενώ κατέχει 538 μετοχές αξίας 500 ευρώ.

Σε ότι αφορά τις καταθέσεις τους, αυτές ανέρχονται σε 22 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα τραπεζικά της δάνεια αγγίζουν τις 60 χιλιάδες.

Ο υφυπουργός Καινοτομίας Νικόδημος Δαμιανού, δηλώνει ιδιοκτήτης δύο οικοπέδων στη Λακατάμια, τρέχουσας αξίας 210 και 69 χιλιάδων ευρώ, κάτοχος οχήματος αξίας 20 χιλιάδων, ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε περίπου 200 χιλιάδες ευρώ.

Δειτε Επισης

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»