Με 15 εκατομμύρια δολάρια στηρίζουν το Ταμείο για την Αμάλθεια τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν τη διάθεση 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη του «Ταμείου για την Αμάλθεια», το οποίο ανακοίνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για στήριξη της πρωτοβουλίας για τον θαλάσσιο διάδρομο για τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα.

Η ανακοίνωση έγινε κατόπιν οδηγιών του Προέδρου των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Το Ταμείο, προστίθεται, δημιουργήθηκε για να διευκολύνει και να συντονίσει τη ροή της βοήθειας προς τη Γάζα και να διασφαλίσει ότι η βοήθεια παραδίδεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Το Ταμείο στοχεύει επίσης να ενισχύσει την ικανότητα ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, παρέχοντας ευέλικτους τρόπους χρηματοδότησης για τα μέρη, που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την ανταπόκριση σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για να συνεισφέρουν σε αυτές τις προσπάθειες, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ.

Ακόμη, αναφέρεται ότι η «συνεισφορά των ΗΑΕ προς αυτό το Ταμείο πηγάζει από τη δέσμευσή του για αντιμετώπιση της επιδεινούμενης καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω αυτής της προσέγγισης πολυμερούς συνεργασίας», την οποία χαρακτηρίζει ως «ιστορικό προηγούμενο» προτού ανασταλεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος μεταξύ Κύπρου και Γάζας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ αναφέρεται επίσης στη σημασία για άμεσο μετριασμό της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας και στη διασφάλιση της άμεσης και εκτεταμένης ροής βοήθειας, που θα παραδίδεται με ασφάλεια, απρόσκοπτα και με βιώσιμο τρόπο, μέσω όλων των διαθέσιμων διαύλων από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Λέει εξάλλου ότι στο πλαίσιο της «ιστορικής δέσμευσης προς τον αδελφό παλαιστινιακό λαό», τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να παρέχουν κρίσιμη ανθρωπιστική βοήθεια και προμήθειες στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας πως «ο θαλάσσιος διάδρομος αποτελεί μέρος μιας συνεχούς προσπάθειας για αύξηση της επείγουσας ροής βοήθειας και των αγαθών μέσω όλων των οδών και μηχανισμών, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των εργαζομένων», που εμπλέκονται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Δικαιοσύνης: Ανανεώνουμε τη δέσμευση να συνεχίσουμε τον αγώνα
Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Μητσοτάκης
Εμπλεκόμενος και στη δολοφονία Λυγγερίδη ο 20χρονος σύντροφος της ανήλικης που μαχαίρωσε 19χρονη
«Το Κυπριακό αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για Κυπριακό στο ΕΚ από Φουρλά και Χατζηπαντέλα
Επιστολή τ/κ «συνδέσμου ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προς τον ΟΗΕ και την ΕΕ
«Αν πετύχαινε το πραξικόπημα στην Τουρκία θα έφευγαν από την Κύπρο»
Ενοχλημένος ο Παναγιώτου-«Δεν μπορεί να καταργηθεί η αναλογιστική μείωση για πρόωρη σύνταξη»
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο
Στο επίκεντρο της τελευταίας αντεξέτασης Ελεγκτή η καταγγελία κατά Αγγελίδη-Η ώρα των τελικών αγορεύσεων