Με 15 εκατομμύρια δολάρια στηρίζουν το Ταμείο για την Αμάλθεια τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν τη διάθεση 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη του «Ταμείου για την Αμάλθεια», το οποίο ανακοίνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για στήριξη της πρωτοβουλίας για τον θαλάσσιο διάδρομο για τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα.

Η ανακοίνωση έγινε κατόπιν οδηγιών του Προέδρου των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Το Ταμείο, προστίθεται, δημιουργήθηκε για να διευκολύνει και να συντονίσει τη ροή της βοήθειας προς τη Γάζα και να διασφαλίσει ότι η βοήθεια παραδίδεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Το Ταμείο στοχεύει επίσης να ενισχύσει την ικανότητα ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, παρέχοντας ευέλικτους τρόπους χρηματοδότησης για τα μέρη, που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την ανταπόκριση σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για να συνεισφέρουν σε αυτές τις προσπάθειες, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ.

Ακόμη, αναφέρεται ότι η «συνεισφορά των ΗΑΕ προς αυτό το Ταμείο πηγάζει από τη δέσμευσή του για αντιμετώπιση της επιδεινούμενης καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω αυτής της προσέγγισης πολυμερούς συνεργασίας», την οποία χαρακτηρίζει ως «ιστορικό προηγούμενο» προτού ανασταλεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος μεταξύ Κύπρου και Γάζας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ αναφέρεται επίσης στη σημασία για άμεσο μετριασμό της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας και στη διασφάλιση της άμεσης και εκτεταμένης ροής βοήθειας, που θα παραδίδεται με ασφάλεια, απρόσκοπτα και με βιώσιμο τρόπο, μέσω όλων των διαθέσιμων διαύλων από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Λέει εξάλλου ότι στο πλαίσιο της «ιστορικής δέσμευσης προς τον αδελφό παλαιστινιακό λαό», τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να παρέχουν κρίσιμη ανθρωπιστική βοήθεια και προμήθειες στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας πως «ο θαλάσσιος διάδρομος αποτελεί μέρος μιας συνεχούς προσπάθειας για αύξηση της επείγουσας ροής βοήθειας και των αγαθών μέσω όλων των οδών και μηχανισμών, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των εργαζομένων», που εμπλέκονται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Πάει με τις γνωστές προθέσεις στην πενταμερή ο Τατάρ-«Επωφελής συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα μέχρι να βρεθεί κοινό έδαφος»
Στήριξη Κύπρου σε στρατηγική Κομισιόν για εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ εξέφρασε ο Υπ. Ενέργειας
Καταγγέλλει πέντε χρόνια απραξίας και εκφράζει χαμηλές προσδοκίες για την πενταμερή ο Έρχιουρμαν
Μια διαφορετική πενταμερή αναμένει ο Τατάρ-«Έχει στην τσέπη του τα θέματα ενέργειας και οδοφραγμάτων»