Φωτογραφίζει Μανουσάκη και εξαπολύει πυρά για Great Sea Interconnector-Σφόδρα ενοχλημένος ο Κεραυνός

Είναι απαραίτητη η λεπτομερής εξέταση όλων των πτυχών του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, στη βάση ανεξάρτητων μελετών και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για τη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων προς όφελος του Κύπριου καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, σημειώνοντας πως «διαρκείς, αυθαίρετες δηλώσεις δεν συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου και σε συνέχεια συνεχών και επαναλαμβανόμενων, όπως σημειώνεται, «δηλώσεων που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, από αυτόκλητους μη εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους του Υπουργού Οικονομικών», ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι, «αναφορικά με τη μετοχική συμμετοχή της Κύπρου στον φορέα υλοποίησης Great Sea Interconnector, βρίσκεται εν ισχύ πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αντιπροσωπεύει τα πραγματικά δεδομένα και θέτει τις ασφαλιστικές δικλείδες για προστασία των συμφερόντων του φορολογούμενου πολίτη». 

Επισημαίνει, επίσης, ότι «το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης έχει υψηλό κόστος επένδυσης, επηρεάζει ολιστικά τη στρατηγική ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις» και προσθέτει ότι «διαρκείς, αυθαίρετες δηλώσεις δεν συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, ο κ. Κεραυνός αναφέρει ότι «το Υπουργείο Οικονομικών θα τοποθετηθεί, αναφορικά με τη μετοχική συμμετοχή της Κύπρου όταν τεθεί ενώπιόν του τεκμηριωμένο αίτημα, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα».

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος