Καταγγέλλει προσπάθεια να τον πλήξουν ο Ησαΐας-«Αδιάσειστα τεκμήρια θα υπερισχύσουν της λάσπης»

Την προσπάθεια από συγκεκριμένους κύκλους να πλήξουν τον Μητροπολίτη Ησαΐα, καταγγέλλει η Μητρόπολη Ταμασού, η οποία σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει πως «τα αδιάσειστα τεκμήρια και η αλήθεια θα υπερισχύσουν της λάσπης».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, με λύπη διαπιστώνουμε ότι γίνεται, από συγκεκριμένους κύκλους, προσπάθεια να πληγεί είτε άμεσα είτε έμμεσα ο Μητροπολίτης. Πέρα από τη σαφή απάντηση που δόθηκε χθες από πλευράς Κυβέρνησης, για ακόμη μια φορά τονίζουμε ότι δεν επιθυμούμε και ούτε πρόκειται να εμπλακούμε σε δημόσια αντιπαράθεση για να απαντούμε σε κακόβουλές φήμες που σκοπό έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Η Μητρόπολη Ταμασού, στην ανακοίνωση, προσθέτει πως οι διεξαγόμενες έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες στην Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία, του Μητροπολίτη Ησαΐα.

«Συναφώς, επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες, τόσο του Συνοδικού Δικαστηρίου, όσο και των Αστυνομικών Αρχών. Θα ήταν δε σοφό, όσοι έχουν στοιχεία που μπορούν βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης να τα καταθέσουν άμεσα».

Καταλήγοντας, η Μητρόπολη Ταμασού αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα τα αδιάσειστα τεκμήρια και η αλήθεια θα υπερισχύσουν της λάσπης την οποία ορισμένοι για διάφορους λόγους προσπαθούν να επιβάλουν ως δήθεν πραγματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για τη Μονή Αββακούμ αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες

Υπενθυμίζεται πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, την περασμένη Τρίτη και κληθείς να κάνει ένα πολιτικό σχόλιο για όσα διαδραματίστηκαν στη Μονή Οσίου Αββακούμ και στη συνέχεια στη Μητρόπολη Ταμασού, απάντησε ότι «επειδή είμαστε κράτος δικαίου, ως κράτος δικαίου οφείλουμε να αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες, να καταλήξουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα για να μπορέσει να υπάρξει αυτή η τοποθέτηση στην οποία αναφέρεστε».

Κληθείς να σχολιάσει εντύπωση ότι κύκλοι της Κυβέρνησης καταβάλλουν προσπάθειες να απαλλαγεί από τυχόν αδικήματα ο Μητροπολίτης Ταμασού ανέφερε ότι «αυτό απορρίπτεται κατηγορηματικά».

«Αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία καλούμε αυτόν που έχει αυτά τα στοιχεία να τα δώσει στις αρμόδιες αρχές», σημείωσε.

Ως Κυβέρνηση, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «δεν πρόκειται και ούτε υπάρχει αυτή η πρόθεση να εμπλακούμε σε οποιαδήποτε έρευνα, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει. Εμείς, επαναλαμβάνω, αυτό που επιθυμούμε είναι να ολοκληρωθούν οι έρευνες να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και βάσει αυτών των αποτελεσμάτων θα υπάρξει και τοποθέτηση από πλευράς της Κυβέρνησης».

Σε ερωτήσεις για το κατά πόσον το αστεροσκοπείο που υπάρχει στη Μητρόπολη Ταμασού όταν ξεκίνησε να ανεγείρεται, είχε εξασφαλισμένες όλες τις άδειες, αν όσα κτίσματα έχουν ανεγερθεί στη Μονή Αββακούμ είχαν εξασφαλισμένες τις άδειες που προβλέπονται, και αν ισχύει το ίδιο για τη Μονή του Αγίου Γεωργίου των Σπηλαίων στην Ερήμη και για τη Μονή Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι τα ερωτήματα αφορούν κυρίως το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Είπε πως ο νόμιμος τρόπος αδειοδότησης του οποιουδήποτε υποστατικού στη χώρα μας προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, είτε την Πολεοδομία και Οικήσεως είτε την περί Οδών και Οικοδομών Νομοθεσία. Πρόσθεσε ότι οι ερωτήσεις αυτές θα πρέπει να τεθούν στις αρμόδιες Αρχές. Ανέφερε ότι θα συλλεγούν οι πληροφορίες και θα απαντηθούν τα ερωτήματα δεόντως.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Επανήλθε ο Τριανταφυλλίδης για προαγωγή Κατσουνωτού με καρφιά σε ΔΗΣΥ-«Από πού ήρθε η εντολή για... αφωνία»
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Παγετός στους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος-Πρόσβαση μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες
Deepfake απάτες και στην Κύπρο-Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ασφάλεια των πολιτών
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024, ανήλικοι και νεαροί τα περισσότερα θύματα-Δεν βοήθησαν οι κάμερες
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, εάν όμως οι θεσμοί τους άφηναν να δικαστούν...