Η παρέμβαση του Γ. Γεργούλα στο Συνέδριο της ΝΔ-«Είναι καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»

Το όραμα του για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, ξεδίπλωσε στο 15ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κύπρου, Γιάννης Γεωργούλας .

Υπενθυμίζεται πως στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, χαιρέτισαν με ομιλίες τους, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης όσο και η πρόεδρος της Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο κ. Γεωργούλας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησαν για τις επικείμενες Ευρωεκλογές όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε τη σημαντικότητα τους.

Στην παρέμβαση του στις εργασίες του Συνεδρίου ο κ. Γεωργούλας , επεσήμανε πως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα, «είναι καιρός να στρέψουμε το βλέμμα σε ένα κοινό μέλλον, αυτό της επιτυχίας και της ανάπτυξης».

Πρόσθεσε πως, «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολυπλοκότητες και προκλήσεις που απαιτούν συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες μας. Σήμερα είναι η στιγμή να αναδείξουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση μιας Ευρώπης της επιτυχίας. Μιας Ευρώπης ενωμένης με κοινούς στόχους».

Ακολούθως αφού επεσήμανε πως, «η Ελλάδα έχει μια μακρά ιστορία και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που την καθιστούν ένα σημαντικο παράγοντα στην Ευρώπη», υπέδειξε πως έχει και εντυπωσιακό δυναμικό για το μέλλον. «Η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και η δημιουργικότητα των Ελλήνων αποτελούν πόρους που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της Ευρώπης. Κι αυτό το έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια με τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Εταιρείες κολοσσοί ήρθαν και επένδυσαν στη χώρα μας και ξεπληρώνουμε νωρίτερα το δημόσιο χρέος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κύπρου.

Στη συνέχεια σημείωσε πω καθήκον μας είναι να εργαστούμε για να βρούμε λύσεις, «καθώς βλέπουμε την Ευρώπη να αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η οικονομική ανισότητα και η παράνομη μετανάστευση. «Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτό τον αγώνα. Με την εμπειρία μας στις ΑΠΕ και την προσπάθεια να προωθήσουμε τη περιβαλλοντολογική βιωσιμότητα μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι στη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. Την ίδια ώρα φυλάμε τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά κι ολόκληρης της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στην ελληνική κοινότητα του εξωτερικού, υπενθύμισε πως, «είναι γνωστή για το πνεύμα αλληλεγγύης, την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει και τη συμβολή στην επιχειρηματικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο μας. Με την πείρα μας από τις προηγούμενες κρίσεις, η Ελλάδα είναι σε ιδανική θέση, για να προωθήσει πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και τη δημιουργία μιας πιο σταθερής και ενωμένης Ευρώπης».

Πρέπει, συνέχισε, «να εργαστούμε μαζί για τη δημιουργία ενός δυναμικού μέλλοντος για όλους τους Ευρωπαίους χωρίς να αφήνουμε κανένα πίσω. Προς το παρόν όμως η ΕΕ αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν δράση και αποφασιστικότητα. Πρέπει να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές δομές και την συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, η άμυνα και η εξωτερική ασφάλεια».

«Με τη δέσμευση μας στις αξίες της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της Ελευθερίας, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πιο δυναμική και ενωμένη Ευρώπη και σε αυτό τον δρόμο είναι πολύτιμη η συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο τέλος η επιτυχία της Ευρώπης εξαρτάται από τη συνεισφορά κάθε κράτους μέλους και κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει το δυναμικό και την αποφασιστικότητα για να προωθήσει το κοινό μας μας όραμα για μια Ευρώπη της επιτυχίας και της ευημερίας. Είναι καιρός να σταθούμε μαζί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να καταστήσουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα», κατέληξε στην ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κύπρου, Γιάννης Γεωργούλας.

Δειτε Επισης

Η 25χρονη Ήλια Ηροδότου εξελέγη Κοινοτάρχης Πέρα Πεδιού έπειτα από επαναληπτική εκλογική διαδικασία
Στήριξη στην κυριαρχία Ουκρανίας εξέφρασε ο ΠτΔ στον Ζελένσκι-Συναντήθηκε και με Μητσοτάκη
H παρέμβαση του Προέδρου στη Διεθνή Διάσκεψη-«Πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»
Ζητά από τον Σιζόπουλο εκλογές ο Ηλιοφώτου-«Η ΕΔΕΚ χρειάζεται οξυγόνο και αυτός που θα της το δώσει δεν είσαι εσύ»
Απαντά στις αναφορές Εισαγγελέα η Ειρήνη για Κατσουνωτό-«Κυνηγά φαντάσματα και αναπτύσσει συνωμοσιολογίες»
Τιμήθηκαν οι ήρωες της Φιλιάς και του Μάσαρη-«Τραγικές ιστορίες αυτοθυσίας και αγάπης»
ΠτΔ: Ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για για ενίσχυση μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών
Στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία ο ΠτΔ
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Με λένε Petya, με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει